YetAnotherForum
Добрeдојдовте Пребарај | Активни Наслови | Најави Се | Регистрирај Се

Факултети за средносколци над 45год.
istra
#1 Испратено : сабота, 26 јуни 2010 17:58:57
Ниво: Newbie

Групи: Registered

Поврзани: 26.06.2010
Пораки: 0
Локација: aerodrom
Откако се отворија факултети во секоја општина ДПМНовците сега ке печатат диломи за возрасни од 45годMad . пред одење од власта ама за 6 месеци ке треба да диломираат. Малку тешко и покрај учење 24/7. Кога ќе дојдеме на власт предлагам ревизија на сите дипломи и ЕКСТЕРНО ОЦЕНУВАЊЕ на професорите кои сега молчат како риби затоа што црпат средства од неколку факултети. Во сите нормални држави студентите и професорите се носители на напредокот, а нашиве партиски од ректор до студентски водач,ДПМНеовски оријентирани ги нема никаде. Да си ги скинат дипломите. СРАМ ДА ИМ Е !!!
marsovec
#2 Испратено : понеделник, 28 јуни 2010 17:10:25
Ниво: Newbie

Групи: Registered

Поврзани: 25.04.2010
Пораки: 55
Локација: Скопје
Овие неписмениве, ...мора за нив да се измисли нешто...та нели она..знаењето е сила знаењето е моќ.Видете колку неписмени се поставени во управни одбори и раааководни тела, е сега ќе се направат напори сите тие да добијат пусулче ( читај диплома).Не е битно на кој начин.Важно е да се има диплома.Па и да не знаете што значи во пракса 150%
и дека не е можно толкаво поевтинување.Но ќе имаат во секое село по еден доктор на науки и сите останати со дипломи, за молзење крави?Се разбира сите со партиска книшка која е документ за вработување.Е деца..деца...така не се гради ниту племе а не пак држава...Но вие и не мислите на државата.Фамилијата е во прашање а и ова...ПАРИТЕ.
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА
bregalnicki
#3 Испратено : понеделник, 28 јуни 2010 23:29:17
Ниво: Newbie

Групи: Registered

Поврзани: 21.06.2010
Пораки: 40
Локација: Делчево , с.Ѕвегор
Дипломски испит ќе полагаат пред проф.др.мр.инг.арх В.ЃОРЧЕВ оној што го исече конскиот
реп мислејќи дека тој му бил баксуз за долгото студирање.Припремите и спремањата на тие сту
денти се доделени на звучникот МОНОЧИКЛИСКИ а ке се полагаат на некој факултет во некое
планинско село оти е чист воздухот бидејќи ДПНЕовските студенти се многу преоптоварени со мислите за нивниот АТАМАН поглавицата Грујо каде би можел да заврши по неговото АБДИЦИРАЊЕ
па така од чистиот воздух ќе положат од прва рака пред горниот професор.
bregalnicki
#4 Испратено : понеделник, 28 јуни 2010 23:36:50
Ниво: Newbie

Групи: Registered

Поврзани: 21.06.2010
Пораки: 40
Локација: Делчево , с.Ѕвегор
Испитите ќе се полагаат по нивното правило:Математика кај професор по право, право кај економист, економија (како
големиот економист Груиславчо)кај доктор по општа медицина, физика кај доктор гинеколог и т.н.
bregalnicki
#5 Испратено : вторник, 29 јуни 2010 18:43:41
Ниво: Newbie

Групи: Registered

Поврзани: 21.06.2010
Пораки: 40
Локација: Делчево , с.Ѕвегор
Од кујната на ДРПАЈМЕ секаква шизофреничка идеја може да се чуе.Они ќе измислат песокот и
каменот како да се вари и направи вкусно јадење по идеја на специјализираниот кувар за
научна фантастика Грујо.Тој подобро да отвори школа по етика и културен однос за неговите ДРПАЈМЕовци.На оние вечни студенти кои не завршиле до 45 години им даде алат за копање дупки за после нивниот свети командант маршал Грујо ги пополнува.
student.medf
#6 Испратено : четврток, 01 јули 2010 04:28:54
Ниво: Newbie

Групи: Registered

Поврзани: 01.07.2010
Пораки: 0
Локација: Gostivar
Сака нешто ДПМНЕ да ископира од западните земји ама слабо им иде на вмровчињаваBigGrin Нас образованието ни е ВО ОПШТ ХАОСScared , четвртина од државава се НЕПИСМЕНИ, четвртина се со ФАЛСИФИКУВАНИ ДИПЛОМИ. Г(р)ујо LOL ќе ја оправа работата. Ете ќе отвори факултет во секој град, јас би му препорачал ВО СЕКОЈА КУЌА ДА ОТВОРИ, и секој ВТОР ДА ПОТПИШУВА ДИПЛОМИ. Ќе едуцира и старо и младо, ама треба да почне прво од својата партија и коалиција, да ги прати на факултет да се доедуцираат, почнувајќи од Бичиклиски што не е способен еден лист да го прочита пред јавност, па после Ѓорчев - вечниот студент на правни науки, па Амди БаЈрам - коалициониот партнер на Г(р)ујо наш, прашање е дали има средно завршено LOL , завршувајќи со нашата жална врба (претседателот Ѓорѓе Иванов)- коа тој збори просто ми се плаче, изјавите му немаат ни смисла, ниту се дипломатски и тој ти бил некаков професор.БРУКА
Politikolog
#7 Испратено : петок, 23 јули 2010 20:42:01
Ниво: Newbie

Групи: Registered

Поврзани: 11.03.2010
Пораки: 0
Локација: skopje
navodno da ja smalat "nevrabotenosta" deka tie sto ucat fakultet,ne se vodam kako nevraboteni i ne se vodat kako vraboteni ali golem problem se javuva koga ke zavrsat fakultet togas ke imame mnogu golem broj na nevraboteni so zavrseno visko obrazovanije
Branko Crvenkovski - Vreme e za novi pobedi
ato
#8 Испратено : петок, 15 октомври 2010 11:02:37
Ниво: Newbie

Групи: Registered

Поврзани: 15.10.2010
Пораки: 2
Локација: veles
Ќе ми каже ли некој како ќе се избркаат сите што ги вработуваат и ќе ги вработат со квази дипломи во државните институции. Јас предлагам еден закон кој треба да се донесе па сите тие сами ќе си одат а тоа е да се забрани односно да се бркаат од работа од државните институции како што се образование, здравство, судство, полиција и др сите оние кои имаат двојно државјанство.
Со тоа со еден удар ќе има повеќе ефекти а најповеќе ќе ја заштитиме државата од сите торбеши и предавници.

bregalnicki
#9 Испратено : понеделник, 18 октомври 2010 15:17:19
Ниво: Newbie

Групи: Registered

Поврзани: 21.06.2010
Пораки: 40
Локација: Делчево , с.Ѕвегор
ТОА ГО НАПРАВИЈА ЗА ДА ДИПЛОМИРА Ѓ О Р Ч Е В, ПОСЛЕ ОСТАНАТИТЕ.Џабе е тие да
прават и во секое село факултети кога се празни во кутиите на рамењата.LOL LOL LOL
dustraj
#10 Испратено : понеделник, 25 октомври 2010 16:50:52
Ниво: Newbie

Групи: Registered

Поврзани: 20.10.2010
Пораки: 2
Во суштина постојат 5 столба кои се најбитни за опстанокот на државата: Образование, Здравство, Одбрана, Внатрешни работи и Судство. Од овие пет, двата- образование и здравство се на прво место. Доколку не се произведуваат оспособени и стручни кадри, од кои ќе зависи правилното функционирање на државата, или пак не се лекува населението како што треба, дотогаш ние ќе поседуваме, од една страна аналфабети на кои им е доволен само грбачниот мозок , а од друга страна болно население кое е осудено на физичко уништување. Таква е политиката на ДПМНЕ. Преку доделување на платени дипломи, на формираните факултети во секое селце, ДПМНЕ си прави само реклама, без да води грижа за несогледливите, страшно негативни последици, кои ќе настанат од така создадениот неедуциран кадар. На ДПМНЕ единствено им е важно да владеат и ги користат сите привилегии што ги ужива владеењто, не водејќи сметка дека треба и нешто да создадат и за генерациите што доаѓаат. Таквото нивно владеење, ќе ги уништи, не само овие генерации туку и воопшто ќе го доведе во прашање опстојувањето на државата во целина.
Angelaj
#11 Испратено : вторник, 07 декември 2010 18:12:55
Ниво: Newbie

Групи: Registered

Поврзани: 07.12.2010
Пораки: 0
Локација: Struga
Ova se donese zatoa sto za nas mladive se najde resenie...:)) Site imame rabota,sekoj vtor ima zavrseno fakultet sekoj vtor ima rabota...Izgleda toa e uste eden nov proekt na Gruevski do 2014 :) Sramota e ova...Ako ne i baba mi i dedo mi da gi pustam na fakultet...Pa nisto cudno mozebi ke najdat rabota pred mene:) Pozdrav
Дон Зоран
#12 Испратено : недела, 19 декември 2010 22:38:08
Ниво: Newbie

Групи: Registered

Поврзани: 19.12.2010
Пораки: 0
Локација: Скопје
Да не се повторувам, погоре е изнесено во врска со дипломите. Да, целосно се согласувам дека треба да се изврши ревизија на сите дипломи, и да се испита валидноста на дипломите донесени од странство последниве година-две. Конкретно, во претпријатието каде што работам (Македонски Железници) постојат неколку ликови кои во средно беа повторувачи, Вишата Железничка школа ја звршија....како што ја завршија (срамота и да кажат дека ја завршиле), а одеднаш (откако ДРПНЕМЕ дојде на власт)станаа Дипломирани Економисти или што и да се веќе, и се наоѓаат на високи позиции, како во АД Транспорт, така и во Инфраструктура.
Еден друг лик е запишан на Високата Железничка Школа во Белград, а не знае ниту носот да си го избрише.....
ruse
#13 Испратено : вторник, 28 декември 2010 23:22:12
Ниво: Newbie

Групи: Registered

Поврзани: 06.12.2010
Пораки: 0
Локација: skopje / vlae
Во правилникот на правниот факултет се додаде ставка која вели дека постарите лица кои инаку се во постојан работен односи ке студираат под посебни услови,патем и ке плаќаат помала партиципација од редовните студенти.Ова баш и не е фер.
Бидејки и јас студирам на правен имам прилика од време на време да ги гледам нашите млади пратеници од власта како збираат оцени.
Сепак дипломата не те прави попаметен,само ти ствара морална обврска да ја оправдаш,прво пред себе а нормално и пред народот ако си во негова функција,и нормално ако имас морал.
summum jus summa saepe injuria
bregalnicki
#14 Испратено : петок, 14 јануари 2011 23:50:44
Ниво: Newbie

Групи: Registered

Поврзани: 21.06.2010
Пораки: 40
Локација: Делчево , с.Ѕвегор
Цитат:
[quote=ruse]Во правилникот на правниот факултет се додаде ставка која вели дека постарите лица кои инаку се во постојан работен односи ке студираат под посебни услови,патем и ке плаќаат помала партиципација од редовните студенти.Ова баш и не е фер.
Бидејки и јас студирам на правен имам прилика од време на време да ги гледам нашите млади пратеници од власта како збираат оцени.
Сепак дипломата не те прави попаметен,само ти ствара морална обврска да ја оправдаш,прво пред себе а нормално и пред народот ако си во негова функција,и нормално ако имас морал.


ТАА СТАВКА ШТО ВЕЛИШ ДЕКА Е ДОДАЕНА Е НАПРАВЕНА СПЕЦИЈАЛНО ЗА ЃОРЧЕВ, ДА МОЖЕ ДА ГО ЗАВРШИ ФАКУЛТЕТОТ КОГА ЌЕ НАПОЛНИ 85 ГОДИНИ.
Корисници кои ја гледаат оваа тема
Guest
Скокни  
Не Можете да поставувате нови теми во овој форум.
Не Можете да одговарате на теми во овој форум.
Не Можете да ги бришете вашите пораки од овој форум.
Не Можете да ги уредувате вашите пораки во овој форум.
Не Можете да креирате анкети во овој форум.
Не Можете да гласате во анкети на овој форум.

Theme by (SDSM)
Овозможено од {0} Верзија {1} YAF 1.9.403 beta | YAF © 2003-2009, Yet Another Forum.NET
Страницата беше креирана за 0,179 секунди.