(Видео) Локвенец: Казнувате селективно со Законот за пушење

вторник, 26 јануари 2016, 16:27

Нашето барање со овој предлог на закон е точно да ги дефинираме односите. Точно да ги дефинираме поимите, граѓаните точно да знаат што е дозволено, а што не е дозволено. Никаков интерес не ни е да го полниме Буџетот со казни репресивно, туку со стимулација и креирање на услови за позитивно, дополнително работење на економските оператори, рече пратеникот Хари Локвенец во однос на  предлогот на закон за изменување на Законот за заштита од пушењето, на 85-тата седница на Собранието на Р.Македонија