E - Информатор

Активности

Mладите социјалдемократи од Штип, заедно со идниот градоначалник на Штип, ќе се избориме секое културно здание да биде зачувано, а и штипската културна сцена да се надополни со нови културни институции. Штипските младинци конечно ќе добијат летно кино, а култниот Дом на млади ќе биде реконструиран. Штипскиот Народен Театар ќе ја зачува сегашната локација и ќе биде во центарот на многу збиднувања и манифестации   Повеќе

Во текот на оваа недела, младите штипски социјалдемократи ќе презентираат неколку проекти кои се во духот на социјалдемократијата   Повеќе

На ден 09.12.2012 година, недела, во спортската сала во основното улчилиште Невана Георгиева Дуња во Кисела Вода, Локалниот клуб СДММ Кисела Вода реализираше турнир во баскет. На турнирот учество земаа вкупно 10 екипи составени од претставници на сите Месни организации во рамките на Општинската организација на СДСМ Кисела Вода   Повеќе

Се надеваме дека звукот, како револт на граѓаните против оваа одлука, ќе стигне до ушите на градоначалникот, и ќе ја запре оваа предизборна распродажба на општинскиот имот   Повеќе

Огромната подршка што ја има СДСМ од младите во Гостивар, се гледа и чувствува на секој чекор. Денешното свечено доделување на книшките е само уште еден доказ дека младите се свесни во какво општество живеат, а со чинот на масовно пристапување во редовите на СДММ тие покажаа и во какво општесвто сакаат да живеат   Повеќе

На ден 29.11.2012 година, четврток, младите социјалдемократи од Штип реализираа работна средба со кандидатот за градоначалник Здравко Коцев и со раководството на Општинската организација на СДСМ Штип предводено од претседателот Владимир Милошев   Повеќе

Колумна, 24.11.2012 г., Радио Слободна Европа, Дарко Давитковски Ние младите треба да бидеме пример како се рушат границите кога станува збор за младински политики   Повеќе

Бидејќи вчера портпаролот на ВМРО ДПМНЕ во својот препознатливо ироничен стил нам ни понуди празни листови, ние истите пополнети со прашања на кои одговор чека целата битолска јавност, ќе ги испратиме по пошта адресирани до Општинскиот Комитет на ДПМНЕ во Битола   Повеќе

Колумна, 04.11.2012 г., Радио Слободна Европа, Дарко Давитковски Додека слушам како е купен или згаснат уште еден медиум, знам дека заличуваме на Северна Кореја во медиумскиот простор и слобода на медиумите. Кога ќе излезе Ставрески да каже за успешност на бизнис пред бизнисмените, знам дека се поделени тендерите за да молчат. И кога ќе каже се движиме во правилна насока, знам дека не чека рецесија   Повеќе

Денеска излезе новиот број на „Млада перспектива“ електронскиот весник на младите социјалдемократи од Гази Баба. На овој начин младите од оваа општина ги поттикнуваат своите врсници да дејствуваат во насока на подобрување на општествените состојби и креирање на посветла иднина. Гласно апелираат дека не треба да се биде нем посматрач на катастрофалните состојби   Повеќе

Претходни    1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20    Следни

СДСМ