E - Информатор

Активности

Колумна, 16.02.2013 г., Радио Слободна Европа, Дарко Давитковски Ако Груевски сака сè да има по мерка, од институции до медиуми, нема да има и опозиција по негова мерка. Тој сака сите настани да бидат брзо заборавени и да се направиме дека ништо не било или што било поминало   Повеќе

Младите социјалдемократи од Струмица, денес, по повод денот на влубените, на сите граѓани им подарија по една прегратка, црвен балон и љубовна порака. M   Повеќе

Изјави на поддршка од претставници на подмладоците на социјалдемократските партии од регионот и меѓународните младински организации на регионално и централно ниво   Повеќе

Колумна, 26.01.2013 г., Радио Слободна Европа, Дарко Давитковски Не можам да ја разберам фразата „сите се исти“ кога станува збор за избор за твојот живот и твојата иднина. Дали ти е сеедно дали ќе живееш во страв или ќе живееш слободно? Дали ти е се едно ако те прислушкуваат? Дали ти е сеедно ако 300.000 граѓани живеат во мизерија, а власта гради барокни згради? Дали ти е сеедно да успееш во државата или да избегаш од државата? И на крај дали ти...   Повеќе

Колумна, „Мактел“, 22.01.2013, Соња Петрова Оваа власт може да се порази само на наш сдсмовски начин. Без комплекси на нашите гласачи треба да им покажеме дека сме ние она исто СДСМ кое било секогаш тука кога им било тешко. Прво ние самите да се убедиме во тоа а после полесно ќе ги убедиме гласачите. Затоа треба ОТПОР. Да покажеме дека имаме Желба, имаме Идеја, имаме Решеност и имаме Знаење како да ја водиме оваа држава подобро од ВМРО ДПМНЕ   Повеќе

Колумна, 05.01.2013 г., Радио Слободна Европа, Дарко Давитковски Кога почна канонадата од камења се свртев и видов еден млад член на СДММ како зборува на телефон со некој од контрапротестантите и му вели „брат не мавај наваму“. За ваква ли Македонија илјадници животи дадоа партизаните и комитите? За да стигнеме на протест да се појават контра протести на кои ги тепаат луѓето кои дошле да се борат за своето подобро утре?   Повеќе

Се извинуваме бидејќи Талески бил неуспешен, но со добра причина. Сакал да не заштити од крајот на светот, па Битола ја уназадил за цели 100 години. Така да и покрај тоа што на 21.12.2012-та - завчера, светот го снема, Битола и битолчани сме спокојни со нашиот градоначалник, затоа што живееме во 1912-та година   Повеќе

Деновиве бевме сведоци како 5-6 студенти, партиски инструирани од ДПМНЕ, протестираа поради не донесувањето на буџетот за 2013-та година. Иако се претставија како независни, (слика) целата битолска јавност знае од кој центар се испратени. Зошто овие студенти никаде ги немаше, кога токму оваа власт ги укина ваучерите и стипендиите за судентите?   Повеќе

Жално е што студентите на штипскиот универзитет немаат лидер кој се заложува за нив и ги брани нивните интереси; таа позиција ја окупира човек кој единствено испорачува ДПМНЕ-вски спинови   Повеќе

Колумна, 16.12.2012 г., Радио Слободна Европа, Дарко Давитковски Некој конечно мораше да стави крај на ова лудило. СДСМ нема да дозволи државата (читај граѓаните) да влегува во долгови за да може ДПМНЕ да си обезбеди пари за предизборни трошења кои ќе им послужат за продавање магла   Повеќе

Претходни    1  2  3  4  5  6  7  8  9  10    Следни

СДСМ