E - Информатор

Активности

Колумна, 24.08.2013 г., Радио Слободна Европа, Дарко Давитковски Најмалку ни е потребен Закон за медиуми, потребно е национално будење за диктатурата во која се наоѓаме!   Повеќе

Во рамките на овогодинешниот регионален турнир земаа учество 13 тимови составени од љубители на учичната кошарка од Градско, Кавадарци, Неготино и Велес и Росоман, меѓу кои и беа и тимовите на младите социјалдемократи од Неготино, Росоман и Градско чии играчи демонстрираа одлична и фер игра   Повеќе

ЛК СДММ Штип, како и до сега, така и во иднина, ќе се залага за креирање успешни младински политики, но и за активно учество на младите во одлуките и во изготвувањето на локалните политики   Повеќе

Социјалдемократската младина на Македонија, во соработка со Институтот за социјална демократија Прогрес, а со поддршка од Фондацијата Алфред Мозер од Холандија и Фондацијата Фридрих Еберт од Германија – Канцеларија во Скопје, и оваа година традиционално ќе организира летен семинар камп СДММ 2013, кој ќе се одржи во периодот од 06. до 09. јули во хотел Десарет, Охрид   Повеќе

На ден 16.06.2012 година, Недела, организациониот секретар на Социјалдемократската младина на Македонија, Сенад Смаиловиќ ја посети Општинската организација на Форумот на младите на Социјалдемократската партија на БиХ во Илиџа, Сараево   Повеќе

Колумна, 18.05.2013 г., Радио Слободна Европа, Дарко Давитковски Кај сме во опозиција, па уште недемократска опозиција сме биле и тоа штетело за државата. Неколку пати нè имаат посоветувано дека мора да направиме промени за да тргне работата напред. Затоа што, нели, вообичаено за сите проблеми во државата, Бранко е крив. Па имаа една желба која си ја посакуваа секоја Нова Година и секој роденден, Бранко да си оди. Толку станаа опседнати да...   Повеќе

Ви го честитаме завршувањето на средното образование, и ви посакуваме успех во остварувањето на вашите идни планови   Повеќе

Колумна, 16.03.2013 г., Радио Слободна Европа, Дарко Давитковски Медиумската машинерија работи на големо. Наводната партија од народот за народот при цела оваа немаштија и економска криза решија да откупат медиумски простор како кампања за Обама да прават   Повеќе

Покрај сите притисоци кои секојдневно ги трпиме опстојуваме на нашиот пат. Цврсто газиме кон целта. Неуморно работиме на тоа ДПМНЕ да си замине од власт. Никаква нервозна реакција на луѓето од противничкиот табор не може да не запре. Ќе продолжиме да се бориме за голема победа на изборите на 24. Вие од ДПМНЕ правете какви сакате работи, однесувајте се како сакате, ние на 24 Март ќе извојуваме победа во Неготино. Вас ќе ве стигне народната казна   Повеќе

Младеновски нема потреба да прави театар околу седиштето на СДСМ. Редно е сите свои идеи да почне да ги доставува до неговата нова матична партија, до жолтата куќа на ВМРО-ДПМНЕ   Повеќе

Претходни    1  2  3  4  5  6  7  8  9  10    Следни

СДСМ