E - Информатор

Активности

Интервју со претседателот на Социјалдемократската младина на Македонија, Стефан Богоев за порталот Интервјуа   Повеќе

Во текот на денешниот ден, на територија на неколку скопски општини се спроведе активноста на Социјалдемократската младина, која има за цел да им помогне на старите и изнемоштени лица   Повеќе

Колумна, 16.11.2013 година, Радио Слободна Европа, Стефан Богоев Ако 85% од младите се изјаснуваат дека се гледаат во иднина во друга држава, тогаш товарот на државата во иднина ќе падне на останатите 15 отсто   Повеќе

Колумна, 07.10.2013 г., Радио Слободна Европа, Дарко Давитковски До некаде и претпоставував каква ќе биде инвестицијата на индискиот милијардер, ќе биде фарса и криминал како и сè останато во државата додека е ВМРО-ДПМНЕ на власт. Давање на државно земјиште на сомнителни личности оваа власт правела и порано, примерот со Свид Милк кога фабриката беше дадена за 1 евро, а само залихите на млеко беа неколку стотици илјади евра. На крај заврши...   Повеќе

Младите лидери од регионот остварија повеќе средби на кои дискутираа за актуелните политички состојби во секоја од земјите и за прогресот на земјите на патот кон ЕУ. Тие се сретнаа со Сергеј Станишев, претседател на БСП и претседател на ПЕС. Потоа се сретнаа со министерот за надворешни работи, Кристиан Вигенин. Го посетија и националното собрание на Бугарија каде остварија средба со претседателот на собранието, Михаил Миков и со Илиана Малинова...   Повеќе

За првото место се натпреваруваа екипите на Гази Баба и Кисела Вода, при што екипата на младите од Гази баба оваа година се закити со трофејот, додека трето пласирани беа минатогодишните освојувачи на првото место екипата на младите социјалдемократи од Аеродром   Повеќе

Во периодот од 10 до 15 Септември СДММ учествуваше на првиот балкански младински социјалдемократски камп кој се одржа во Воскопоја, Албанија на тема „Социјалдемократските Перспективи: Младите социјалдемократи во југоисточна Европа“. Во рамките на овој камп земаа учество 60 претставници од подмладоците на социјалдемократските партии на Балканот (Македонија СДММ и ДУИ, Грција - ПАСОК, Албанија - СП, Косово - ДПК, Србија - СПС и Црна Гора - ДПС)...   Повеќе

Колумна, 14.09.2013 г., Радио Слободна Европа, Дарко Давитковски На истата седница кога се одбива барањето за бесплатен превоз, Советот на градот изгласа одлука со која се преземаат сите трошоци за одржување на спомениците на Скопје 2014 кои отприлика би го чинеле градот 500.000 евра. Ако градот е спремен да понуди преку ЈСП бесплатен превоз за пензионерите, зошто не е спремен да понуди и на оние на кои им е најпотребен?   Повеќе

По повод денот на ослободувањето на Струмица, претставници на младите социјалдемократи на градоначалникот Зоран Заев му подарија колаж на фотографии од некогашна и сегашна Струмица. Со изборот на фотографиите, младите уште еднаш потсетија како се развиваше Струмица и зошто стана најпосакувано место за живеење   Повеќе

Членовите на Локалниот клуб на СДММ Штип годинаваа организираа спортски викенд, во чии рамки ќе се одржат турнир во табла и турнир во баскет   Повеќе

Претходни    1  2  3  4  5  6  7  8    Следни

СДСМ