E - Информатор

Активности

Колумна на Oрганизациониот секретар на СДММ, Сенад Смаиловиќ за sdsm.org.mk - Соживотот не значи на компететивност помеѓу двете најбројни етнички групи, туку апсолутно прифаќање и почитување на различностите. Сте се запрашале на колку етнички заедници, согласно уставната преамбула, им припаѓа подеднакво истата Македонија, односоно за колку етнички заедници граѓанската Македонија е се што имаат? Колку Бошњаци, Власи, Срби, Турци ја перцепираат...   Повеќе

Денес младите социјалдемократи Делчево го одбележаа светскиот ден за борба против малигните заболувања со апел за зголемување на свеста на луѓето за оваа болест преку соодветна едукација како и зголемен ангажман на младите во борбата против ракот.   Повеќе

На редовна Конференција на Локалниот клуб на СДММ Куманово за претседател е избран Владислав Трајковски.   Повеќе

На редовна Конференција на Локалниот клуб на СДММ Крива Паланка за претседател е избран Оливер Стоилковски, на Конференцијата на Локалниот клуб на СДММ Кратово е избран Даниел Кировски, во Кичево е избран Александар Марковски, додека во Гази Баба е за претседател е избран Александар Димитријевиќ   Повеќе

На редовна Конференција на Локалниот клуб на СДММ Прилеп за претседател е избран Александар Џагадуроски, а на Конференцијата на Локалниот клуб на СДММ Кочани е избран Стојан Рашков   Повеќе

На редовна Конференција на Локалниот клуб на СДММ Врапчиште за претседател е избран Влатко Ѓурчиновски   Повеќе

Ние како млади Социалдемократи продолжуваме да се бориме за идните генерации. Ние младите Социалдемократи ветуваме ниту една следна генерација нема да ја нарекуваат како нашата “изгубена генерација“   Повеќе

На редовна Конференција на Локалниот клуб на СДММ Штип за претседател е избран Никола Рилак   Повеќе

На редовна Конференција на Локалниот клуб на СДММ Дебар за претседателка е избрана Катерина Тодоровска, а на Конференцијата на Локалниот клуб на СДММ Ѓорче Петров е избран Никола Симов   Повеќе

На редовна Конференција на Локалниот клуб на СДММ Градско за претседател е избран Ангел Андоновски   Повеќе

Претходни    1  2  3  4  5  6  7  8    Следни

СДСМ