E - Информатор

Активности

Социјалдемократската младина на Македонија (СДММ) ја започна постапката за избор на нови раководства на Локалните клубови на СДММ ширум Македонија. Младите кои сакаат да бидат дел од раководството на Локалниот клуб треба да бидат препознатливи во својата средина, да уживаат углед меѓу младите и да ги споделуваат социјалдемократските вредности.   Повеќе

Социјалдемократската младина на Македонија (СДММ) ја започна постапката за избор на нови раководства на Локалните клубови на СДММ ширум Македонија. Младите кои сакаат да бидат дел од раководството на Локалниот клуб треба да бидат препознатливи во својата средина, да уживаат углед меѓу младите и да ги споделуваат социјалдемократските вредности.   Повеќе

Хуманитарна акција беше успешна, а покрај членови и симпатизери на СДСМ, својата хуманост ја покажаа и голем број млади граѓани на Струга.   Повеќе

Социјалдемократската младина на Македонија (СДММ) ја започна постапката за избор на нови раководства на Локалните клубови на СДММ ширум Македонија. Младите кои сакаат да бидат дел од раководството на Локалниот клуб треба да бидат препознатливи во својата средина, да уживаат углед меѓу младите и да ги споделуваат социјалдемократските вредности.   Повеќе

СДММ смета дека е потребно зголемување на јавната свест за овој проблем и ќе продолжи со активностите за негово препознавање и надминување   Повеќе

„Ако одите низ пеколот, продолжете да се движете“, мудро рекол во една прилика големиот британски офицер, оратор и политичар, Винстон Черчил.   Повеќе

На редовна Конференција на Локалниот клуб на СДММ Охрид за претседател е избран Никола Ристески, на Конференцијата на Локалниот клуб на СДММ Струга е избрана Даниела Ническа, во Македонски Брод е избран Миланчо Костадиновски, во Ново Село е избран Јосив Ѓорѓиевски, додека пак во Теарце е избран Денис Богоевск   Повеќе

На редовна Конференција на Локалниот клуб на СДММ Свети Николе за претседател е избран Драган Костадинов, на Конференцијата на Локалниот клуб на СДММ Неготино е избран Дане Мајсторчев, додека во Виница е избран Александар Ѓоргиев   Повеќе

Колумна, 08.02.2014 година, Радио Слободна Европа, Стефан Богоев - На младите им е доста од лаги, манипулации и закани! Ние нема да трпиме вие да живеете во неколку станови, а на младите да им прокиснуваат таваните. Вие да делите милионски тендери, а младите да си одат од државата! Да се грижите за мртвите, а да ги заборавате живите! Доста беше, младите на наредните избори ќе ви дадат црвен картон!   Повеќе

Низ демократска и отворена постапка се избира претседател на Локалниот клуб, како и Извршен одбор. Овие органи во наредните две години ќе имаат мандат за извршување на голем број активности, кои имаат за цел да го подобрат животот на младите, да ги детектираат проблемите во нивната средина и да пунудат мерки за нивно надминување, како и да ги промовираат политиките на СДСМ и СДММ   Повеќе

Претходни    1  2  3  4  5  6  7  8    Следни

СДСМ