E - Информатор

Активности

Младите социјалдемократи од Струга организираа еколошка акција за чистење на крајбрежјето на Охридското езеро.   Повеќе

Дали е среќа, да се трошат милиони евра народни пари за фонтани и фасади, додека идните македонски интелектуалци едвај преживуваат?   Повеќе

Ние младите Социјалдемократи, се залагаме да нема повеќе вакви срамни графити и денеска на смболичен начин со боја ќе покриеме дел од нив.   Повеќе

Младите социјалдемократи ширум Македонија, го честитаа денешниот Меѓународен ден на жената, 8-ми март, подарувајќи им цвет и честитка на припадничките на понежниот пол   Повеќе

Преку овој тип на спортска активност, младите социјалдемократи од Штип ја покажаа својата хуманост и солидарност, за нивниот сограѓанин и другар - Иван.   Повеќе

За претседател на ЛК СДММ Чаир е избран Елиф Фејзуловски, во ЛК СДММ Демир Капија е избрана Ивана Лазова, во Тетово е избран Даријан Сотировски, а во Битола Драган Крајовски. Дополнително, Димитар Зимбаков е избран за претседател на ЛК СДММ Босилово, додека за претседател на ЛК СДММ Василево е избран Никола Колев   Повеќе

ЛК СДММ Свети Николе спроведе хуманитарна акција во која со мала солидарност и еден хуман потег собраа алишта за да им помогнат на оние на кои оваа помош им е најпотребна   Повеќе

За младите кои се невработени, ќе биде обезбедена финансиска поддршка за стажирање од три месеци, при што работодавецот ќе биде обврзан барем 20% од практикантите да задржи на работа. Работодавачот кој за прв пат ќе вработи млад човек ќе биде ослободен од плаќање на придонеси во првата година, а ќе биде должен тие лица што ги вработил, да ги задржи барем две години на работа   Повеќе

Младите од Локалниот клуб на СДММ Струга продолжуваат со хуманите дела, поддршката и љубовта да ја давааат на оние на кои им е тоа најпотребно. Денеска, беа во посета во Порака Нова, каде што беа разделени различни подароци, а неизмерна беше среќата и гостопримливоста на децата и вработените.   Повеќе

Младите социјалдемократи од Кочани по повод Денот на случајни добри дела (Random Acts of Kindness Day) подарија неколку парчиња облека на децата од социјално загрозените семејства во ромското маало, со цел да ја подигнат свеста за одбележувањето на Меѓународниот ден на добрина во оваа општина   Повеќе

Претходни    1  2  3  4  5  6  7  8  9  10    Следни

СДСМ