E - Информатор

Активности

Минатиот викенд, на 10 и 11 март, Локалниот клуб на СДММ Карпош организираше турнир во мал фудбал кој се одржа во спортскиот центар Форца. На турнирот земаа учество екипите на локалните клубови на СДММ од Аеродром, Бутел, Гази Баба, Ѓорче Петров, Карпош, Петровец, Кисела Вода, Центар, Чаир како и екипа составена од членовите на Секторот студенти при СДММ   Повеќе

Наша одговорност е да испратиме јасна, силна и заедничка порака дека, за нас како политички подмладоци врвен приоритет е соживотот, толеранцијата, меѓусебното разбирање и почитување, без разлика на половата, верската, етничка и политичка припадност   Повеќе

Локалниот клуб на СДММ во Гази Баба по повод Меѓународниот ден на жената 8-ми март организираше акција за делење на флаери надополнети со ружи направени со рачна изработка   Повеќе

Младите социјалдемократи заедно со Клубот на Жени на СДСМ од Струмица подарија рачно изработени украси за коса во форма на цвет и ја преплавија Струмица со љубов, насмевки, позитивно расположение и достоинствено ја испочитуваа жената   Повеќе

Колумна, 06.03.2012 г., ПлусИнфо, Соња Петрова Оваа власт сака да ги минира сите мостови за договор со ЕУ и да остави зад себе таков пустош никоја друга владина коалиција да не може да изгради нови мостови кон Брисел. Во основата на нејзината политика е првата асоцијација на ЕУ и НАТО да биде промена на името   Повеќе

Во рамките на тековните активности на СДММ, во текот на изминатиот период беа завршени изборните конференции во следниве локални клубови: Тетово, Неготино, Карпош, Бутел, Кочани и Аеродром   Повеќе

На ден 03.03.2012 година, сабота, се одржа осмата изборна Конференција на Градската организација на Социјалдемоктарската младина, каде што беше избран новиот состав на Градскиот одбор на СДММ - Скопје   Повеќе

Тоа се докажа со огромниот интерес и ангажман најпрво на нашите сограѓани – Струмичани преку масовното учество како на главната карневалска вечер така и на традиционалниот Детски карневал по повод “Прочка“, а се потврди и со огромната посетеност од над 30.000 посетители од Македонија и странство   Повеќе

Колумна, 25.02.2012 г., Радио Слободна Европа, Дарко Давитковски Не смееме да дозволиме да бидат занемарени европските вредности за сметка на античката историја. Не смееме да дозволиме да ја напуштиме заедничката иднина за сметка на себичноста кон минатото. Бронзата и бетонот нема да бидат повредни од тоа секој млад човек да има право да патува, да учи, студира, работи и живее во Европа   Повеќе

Во своето излагање претседателот Дарко Давитковски се осврна на актуелната политичка ситуација во државата и местото на младите како движечка сила во ова општество, а воедно и како младите да го подигнат својот глас и да се изборат за своите права   Повеќе

Претходни      11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22    Следни

СДСМ