E - Информатор

Активности

На ден 01.04.2012, недела, Локалниот клуб на СДММ Неготино го одбележа Денот на шегата со пародија пред зградата на Општина Неготино. Младите социјалдемократи беа облечени како сватови кои го чекаа министерот за образование и наука, Панче Кралев да дојде по невестата, претходно ветена од неготинскиот градоначалник, Пане Трајков. На крајот разочарани од фактот што министерот не дојде, разочараните сватови и невеста си заминаа дома   Повеќе

Колумна, 31.03.2012 г., Радио Слободна Европа, Дарко Давитковски Запрепастувачки е податокот што третина од македонските студенти живеат во мизерни услови со помалку од 100 денари на ден. Во студентските домови има се повеќе девојки кои се одлучуваат за брза и лесна заработувачка преку нудење на сексуални услуги. Ги гледав коментарите на Facebook, некој од повозрасните пишал „ништо ново, така беше и порано“. Верувам, да, така било и порано,...   Повеќе

Интервју на претседателот на Локалниот Клуб на СДММ - Кавадарци, Сашко Петров за порталот mojotgrad.com   Повеќе

Тука сме пред симболот на мизеријата, Триумфалната порта на Груевски, за да им порачаме да се откажат од ова лудило на недомаќинско трошење на народните пари и да ја намалат акцизата   Повеќе

Талески најмногу се задржа на политиката на СДСМ кон младите и што партијата прави и ќе прави за подобрување на положбата на младите во македонското општество. Дополнително тој ги образложи сопствените видувања околу прашањата поврзани со тоа што очекуваат младите од СДСМ и на кои начини партијата може да придонесе кон подобрување на положбата на помладата популација во Република Македонија   Повеќе

Оваа година младите социјадемократи од Штип го одбележаа доаѓањето на пролетта со идеи за подобар живот на сите млади луѓе во општина Штип   Повеќе

Наместо градоначалникот да ги имитира своите идоли, градејќи фонтана во центарот на Кочани од фантастични 90.000 евра нека се зафати со решавање на вистинските проблеми на граѓаните и нека ги санира улиците во градското централно подрачје   Повеќе

Фасадата на зградата се распаѓа, прозорците и вратите се стари и дотрајани, кровот е речиси руиниран, а за дворот нема потреба да зборуваме, една слика вреди илјада зборови   Повеќе

На ден 18.03.2012 година, недела, Локалниот клуб на СДММ Центар преку донирање на материјални средства ја поддржа иницијативата „Собир за донација за децата од интернатот ’Гоце Делчев’ од с. Љубанци“   Повеќе

Колумна, 17.03.2012 г., Радио Слободна Европа, Дарко Давитковски Спиралата на насилство мора да биде сопрена бидејќи се плашиме дека може да ја зафати целата држава и сигурно дека не сакаме да живееме како некое предградие во Бејрут. Бидејќи токму така наликува Скопје овие денови. Полиција со панцири на сите автобуски станици, полиција во автобусите, полиција во училиштата и т.н. Не треба да се плашат граѓаните да влезат во автобусите заради...   Повеќе

Претходни      10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22    Следни

СДСМ