E - Информатор

Активности

Целта на оваа работилница е новите и потенцијалните членови поблиску да се запознаат со основите на социјалдемократските вредности и принципи, како и нивното преточување во конкретни политики од страна на СДСМ   Повеќе

Во недела, ќе испратиме силна порака дека на младите им е доста од изолација, поделби и несигурна иднина, младите имаат знаење и моќ да се изборат за европска иднина и европски Прилеп   Повеќе

По повод прославувањето на денот на победата над фашизмот Социјадемократската младина денес оддава почит пред едни од најистакнатите борци од НОБ. На овој начин ја изразуваме нашата восхит кон храбро паднатите животи во минатото, кои нашата иднина ја направија светла и сигурна   Повеќе

Ги повикуваме сите млади, од нашиот град, без разлика на нивната национална, верска и етничка припадност или политичка определба, да ни се приклучат во нашите активности, бидејки само на тој начин ќе покажеме дека сме единствени во она што нам не поврзува, а тоа е младоста, ќе покажеме дека сме европска младина   Повеќе

По повод 20 годишнината од постоењето на Локалниот клуб на СДММ Битола, младите социјалдемократи од овој град организираат Недела на социјалдемократијата. Активностите предвидени со овој настан можете да ги прочитате подолу, на летокот кој денеска беше дистрибуиран во Битола   Повеќе

Социјалдемократската младина на Македонија оваа година ќе учествува на летниот камп на ECOSY - Young European Socialists, кој ќе се одржи во периодот од 13 до 20 јули во Савудрија, Хрватска   Повеќе

На ден 06.05.2012 година, недела, младите социјалдемократи од Кисела Вода организираа турнир во баскет на кој се натпреваруваа 11 екипи на СДСМ во Кисела Вода   Повеќе

Митровски во изминативе 7 години интезивно ги раскопуваше улиците во општината кои граѓаните ги изградија со сопствени пари. Преку паролата „Купи коњ, купи магаре“ младите од Ѓорче Петров се обидоа да ја прикажат состојбата во која се наоѓаат жителите на оваа општина   Повеќе

Се разговараше за процесот на активно креирање на младински политики на сите нивоа. ECOSY, како подмладок на Партијата на Европски социјалисти влијае врз одлуките на Европскиот Парламент, а е дел и од Европскиот младински форум, организација која на европско ниво ги обединува сите форми на младинско организирање, при што има интензивни контакти со Европската Комисија и Советот на Европа. Во тој контекст, се разговараше и за Законот за млади кој...   Повеќе

Локалниот клуб на СДММ во Радовиш има предвидено повеќе акции од хуманитарен карактер со цел да им се помогне на колку што е можно поголем број на социјално загрозени лица и семејства. За таа цел на сите граѓани на Радовиш им ја испратија пораката: „Ние сме отворени за сите граѓанин - да помогнеме во доменот на нашите можности“   Повеќе

Претходни      8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22    Следни

СДСМ