E - Информатор

Активности

Од денес па натаму, ЛК на СДММ Кочани започнува една голема акција, во која ќе ги лоцираме, разгледаме и ќе доставуваме писмени и медиумски потсетници до вас, за сите проблеми во нашата Општина, а верувајте ги има многу   Повеќе

Факт е дека во Прилеп нема ниту една инвестиција, ниту една нова фабрика, ниту еден ново отворен капацитет во времето на Марјан Ристески и ДПМНЕ   Повеќе

Им порачуваме на младите од ДПМНЕ сериозно да размислат за својата иднина и наместо да глумат пародии и да бидат слепи послушници на Груевски и неговите политики, да бидат проактивни и да иницираат интерни промени кои и тоа како им се потребни   Повеќе

Колумна, 19.05.2012 г., Радио Слободна Европа, Дарко Давитковски Ваквите дечки им служат за измислување на проблеми кои наводно постојат во други партии, претставувајќи се како се уште да се членови и душегрижници кои сериозно се загрижени за состојбите во овие партии. За среќа кај нас помина „бранот“, иако ние не го нарековме така, нашиот „нов бран“ ги однесе таквите и сега е многу подобро без нив. Сега истите можат слободно да јадат бурек...   Повеќе

Ние сакаме Вашата иднина да биде посигурна и посреќна и затоа Ве покануваме да ни се придружите, заеднички да ја решиме таа задача.Тоа ќе го направиме за доброто на татковината, за нас, за вас и за идните поколенија   Повеќе

Истовремено ви посакувам успех на претстојната државна матура, каде што не се сомневам дека како и претходните генерации, така и вашата, ќе покаже дека средношколците од Неготино се едни од тие што постигнале најдобри резултати   Повеќе

Според последните анализи на агенцијата за вработување, од Општина Прилеп околу 6000 млади до 29 години се невравотени, а реалната бројка е многу поголема.Сведоци сме како секоја година се повеќе млади и високообразовани луѓе, неможејќи да најдат работа тука, заминуваат да работат на брод, или одат како бејбиситери, келнери и слично, во некоја од европските земји – навистина загрижувачки!   Повеќе

Локалниот клуб на СДММ и Клубот на жени при Општинската организација на СДСМ Центар денес спроведоа хуманитарна акција при што беа донирани намирници, средства за хигиена, детски играчки и облека на социјално загрозено семејство во Општина Центар   Повеќе

На ден, 11.05.2012 година, петок, на плоштадот Магнолија во Битола, по повод „ Неделата на Социјалдемократијата“ со која беше одбележана 20 годишнината од постоењето на ЛК на СДММ Битола беа поделени флаери заради промоција на социјалдемократските вредности за кои СДММ во Битола изминатите 20 години неуморно се залагаше   Повеќе

Денес Локалниот клуб на СДММ Штип со пародија ги потсети граѓаните на Штип на едно од многуте ветувања кои Зоранчо Алексов ги даде во неговата предизборна програма. Имено, сегашниот градоначалник, меѓу другото, вети нова затворена кино сала, но и отворање летно кино. Ни едното, ни другото не се случи, а далеку е и од реализирање   Повеќе

Претходни      7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22    Следни

СДСМ