E - Информатор

Активности

Циркузант е личност која 8 години глуми успешен градоначалник, додека половина од неговиот тим имат кривични пријави   Повеќе

Едно од многуте неисполнети ветувањата на ДПМНЕ и Градоначалникот Владимир Талески притоа е и битолската опера. За неа во 2005 се крена голема прашина и се потрошија огромни финансиски средства од буџетот на општина Битола, а денес неа никаде ја нема   Повеќе

На ден 09.06.2012година, Сабота, Локалниот клуб на СДММ од Пробиштип организираше хуманитарна акција за собирање на стари алишта и обувки. Акцијата се одржа на градскиот плоштад каде масовно учество зедоа граѓаните од Општина Пробиштип   Повеќе

Никој во нашата партија нема никаква потреба да троши време на негово заплашување. Младеновски треба многу повеќе да се грижи што ќе прави кога и него ќе го зафати таканаречениот “нов бран“, тогаш кога привремените центри на моќ ќе ја потрошат неговата употребна вредност   Повеќе

Не смее преку ноќ да се организираат студентски избори во постапка која е олицетворение на начинот на владеење на ВМРО ДПМНЕ, тајно и измамнички кон својот народ. Ваквата фарса наречена „избор“ треба итно да се стопира и да се повтори постапката за избор, со рокови кои ќе бидат објавени јавно и транспарентно, на почетокот од наредната академска година, како што доликува   Повеќе

Денес својот глас го креваме преку организирање на турнир во кошарка и мала пародија, која само ја покажува вистината и состојбата на младите во Кавадарци. Ние нема да застанеме овде. Затоа уште сега ќе ви ја најавам следната активност на младите, а тоа е градскиот стадион Тиквеш   Повеќе

Оваа акција ја правиме со цел преку пародија но сепак конструктивно сакаме да апелираме до вас да сработите нешто за младите во Кавадарци. На крајот на краиштата исполнете си ги вашите предизборни ветувања. Вака делењето на јаболка ќе го сметаме само за пропаганден трик и залудно потрошени пари од ваша страна   Повеќе

За неполн месец Социјалдемократската младина од Радовиш ја организира и втората акција од хуман карактер, овој пат со дарување крв, во соработка со Црвен Крст – Радовиш   Повеќе

На ден 27.05.2012 година, Недела, Локалниот клуб на СДММ Градско организираше голем хуманитарен турнир за помош на Бране Петковски, кој боледува од Вилсонова болест. За неговото лекување во странство му се потребни материјални средства кои тој и неговите најблиски не се во состојба да ги обезбедат   Повеќе

Во академскиот дел се разговараше за евроинтеграциските процеси, политичките кампањи и односите со јавност, креирањето и улогата на младинските политики како и за можностите кои ги нуди регионалната соработка   Повеќе

Претходни      6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22    Следни

СДСМ