E - Информатор

Активности

Затоа денес Локалниот клуб на СДММ Неготино го дава својот придонес кон развојот на спортот во нашата општина. Локалниот клуб на СДММ го организира овој турнир во женски баскет во соработка со локалните клубови на СДММ од Кавадарци, Градско, Велес и Кочани се со цел да се анимираат младите повеќе да спортуваат но и да се дружат преку спортски активност   Повеќе

Видео од пародијата на младите социјалдемократи од Кисела Вода „И Хурем султан ќе гласа за Бранко“   Повеќе

Bo организација на Алумни клубот на Политичката академија за социјалдемократија и Локалниот клуб на СДММ Штип, во големата сала во зградата на Општина Штип се одржа јавна дискусија на тема „Иднината на младите во општина Штип“   Повеќе

Од деновиве, со договор на определено време, кој е со траење до крајот на годинава, нов вработен во Градски Музеј Неготино е Маја Митрова Стевановиќ, која е член во советот на Општина Неготино   Повеќе

СДСМ нема да дозволи, одредени однародени поединци да ги воскреснат крвопијците на македонскиот народ и македонската прогресивна сила. Битола е град со слободарска традиција и со јасна антифашистичка определба, а битолчани многу добро знаат кои се вистинските македонски херои кои ги положија своите млади животи за нашата татковина   Повеќе

Локалниот клуб на СДММ Гази Баба го промовираше новиот електронски весник „Млада перспектива“. На овој начин младите од Гази Баба сакаат да преку сопствениот личен пример да ги мотивираат своите врсници континуирано да дејствуваат во насока на подобрување на општеството и креирањето на посветла иднина наместо да бидат неми посматрачи на катастрофалните состојби   Повеќе

Собраните материјални средства од овој турнир беа донирани во градинката за деца со посебни потреби „Владимир Полежиноски“. На тој начин младите социјалдемократи од Кичево, Вранештица и Другово уште еднаш ја покажаа солидарноста, хуманоста и подготвеноста да им се помогне на лицата на кои помошта им е најпотребна   Повеќе

На ден 14.06.2012 година Локалниот клуб на СДММ Кочани со поддршка од Клубот на жени при Општинската организација на СДСМ Кочани организираше акција за промоција и афирмација на кочанскиот ориз   Повеќе

Оваа акција членовите на ЛК СДММ Штип ја користат да ги потсетат своите сограѓани на протесниот митинг што ќе се случи во недела, 17 јуни во 20 00 часот, на платото пред Стопанска банка   Повеќе

Господине Талески, да Ве потсетиме дека културно-уметничките друштва и театрите се институции за почит! Навредувајќи ги нив, само потврдувате дека бевте и останавте дилетант - најдобар градоначалник меѓу актерите и најдобар актер меѓу градоначалниците   Повеќе

Претходни      5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22    Следни

СДСМ