E - Информатор

Активности

Колумна, 23.09.2012 г., Радио Слободна Европа, Дарко Давитковски И замислете најголемата студентска организација олицетворена во СПУКМ која треба да ги штити интересите на студентите дејствува како штаб на ВМРО-ДПМНЕ и работи под строга контрола на наредбодавците односно функционерите во ВМРО-ДПМНЕ   Повеќе

На ден 19.09.2012, Среда, Локалниот клуб на СДММ Ѓорче Петров, во паркот во општината Ѓорче Петров, постави два големи банери каде беше направена споредба на цените од времето на СДСМ и денешните цени од времето на ВМРО ДПМНЕ. На тој начин младите од оваа општина го изразија својот револт против поскапувањето на струјата и укинувањето на дневната ефтината тарифа   Повеќе

На само сто метри од новата катна гаража на компанијата Макоил се наоѓа Јавното обвинителство, кое молчи иако има законска обврска да реагира на инцидентите за криминал изречен во јавноста   Повеќе

По повод 11 септември – 68 години од ослободувањето на Струмица, Локалниот клуб на СДММ од Струмица организираше крводарителска акција   Повеќе

21-вата година од независноста на Македонија голем број Македонци ќе ја прослават (запаметат) како година на сиромаштија, беда и очај. Состојбата во која се наоѓаат е резултат на катастрофалната политика која ја води владата на ВМРО ДПМНЕ   Повеќе

Членовите на Локалниот клуб на СДММ Штип и годинава ја организираат традиционалната Недела на спортот по повот Денот на независноста на Република Македонија – 8 септември. И оваа година, Неделата на спортот ќе се состои од неколку спортски натпреварувања и турнири. На нив може да се пријави секој кој има желба за тоа, а пријавувањето се врши во партиските простории на Општинската организација на СДСМ Штип   Повеќе

Вчеравечер на музичкиот хепенинг организиран од страна на младите социјалдемократи од Прилеп преку илјада млади прилепчани, се собраа на Маркови Кули и симболично со палење и вклучување на различни предмети кои произведуваат светлина (запалки, мобилни телефони, ламбички и сл.) го изразија својот револт и несогласување од новите зголемени цени на енергенсите, посебно новата повисока цена на струјата   Повеќе

Колумна, 01.09.2012 г., Радио Слободна Европа, Дарко Давитковски Времето за да покажеме каква иднина сакаме доаѓа сега, не смееме да дозволиме да не’ обликуваат како пластелин со скапата пропаганда. Спротивно на тоа мораме сите да излеземе на улица и да го кренеме својот глас и да се избориме за сопственото право за подобар живот   Повеќе

Тодор Александров никогаш не може да биде ништо друго освен непријател на македонската нација и на нашата борба за самобитност и независност Затоа, ние oд Социјалдемократскиот сојуз најостро го осудуваме ваквиот чин   Повеќе

Утре 31-ви Август 2012 (Петок), ЛК СДМ од Прилеп организира активност на локалитетот Маркови Кули, наречена “ѕвездено небо за евтина струја”. Идејата е младите, на едно место, истовремено да се дружат и да го изразат својот револт од поскапувањето на струјата и тешката економска ситуација во која живееме, преку истовремено палење на разни уреди за светлина   Повеќе

Претходни      3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22    Следни

СДСМ