E - Информатор

Активности

По повод големата Француска донација, фамозната количка за одбележување на спортски терени и огромното внимание кое таа го предизвика, ЛК СДММ Кочани се потруди на сите заинтересирани граѓани да им овозможи бесплатно фоторафирање со истата   Повеќе

На ден 11.10.2012 година, четврток, младите социјалдемократи од Кочани симболично го одбележаа Денот на народното востание 11-ти Октомври   Повеќе

Колумна, 13.10.2012 г., Радио Слободна Европа, Дарко Давитковски Ако Медо беше „поддржувач“ на политиките на ДПМНЕ, овие отидоа неколку чекори понапред, унапредија делачи на партиски флаери и лепачи на партиски плакати да станат претседатели на СПУКМ   Повеќе

Социјалдемократската младина на Македонија ги повикува сите младинци од Велес, сите оние кои секојдневно мора да ја наведнат главата за да завршат било каква работа во ова општество на секојдневен ОТПОР против деструктивните политики на ВМРО ДПМНЕ   Повеќе

Знаејќи ги придобивките од НОБ, Социјалдемократската младина преку чистење на обележјата и спомениците на борците од овој светол период на нашата историја, сака да потсети на важноста на 11 октомври како празник од големо значење за постоењето на Република Македонија. Во повеќе градови низ државата младите социјалдемократи прво ги исчистија а потоа со цвеќе се поклонија пред спомениците на борците од НОБ, во присуство на здруженијата на борци од...   Повеќе

Локалниот клуб на Социјалдемократската младина од Ресен бара ВМРО-ДПМНЕ да ги тргне рацете од средношколската младина, партискиот директор да го запази сопственото достоинство и да го дигне гласот во заштита на учениците, а не да биде послушник и продолжена рака на локалните моќници за промоција на нивните деца, иако сме сосема свесни дека мандатот на директорот виси на конец и зависи од тоа колку успеал да се прероди во вмровец   Повеќе

На ден 08.10.2012 година, Сабота, Локалниот Клуб на СДММ Карпош спроведе хуманитарна активност на подготвување традиционален македонски ајвар кој ќе биде дел од социјалните пакети наменети за помош на социјално загрозени семејства од Карпош   Повеќе

Денес Локалниот клуб на СДММ Кочани одржа пародија за „ново отвореното“ училиште во населбата Сиви дом. Цел на пародијата беше работењето на Градоначалникот кој во својата програма има ветено изградба на училиште во оваа населба, а по три години од неговиот мандат сеуште нема ни трага ни глас од училиштето   Повеќе

На ден 23.09.2012 година, Недела, Локалниот клуб на СДММ Карпош организираше акција под мотото „Го сакам Карпош затоа што...“ преку која младите социјалдемократи заедно со граѓаните дадоа поддршка на проектите на Општина Карпош   Повеќе

На натпреварите во баскет првото место го освоија домаќините од Аеродром кои во финалето се бореа со екипата на младите социјалдемократи од Гази Баба. Третото место на овој турнир го освои екипата на Локалниот клуб на СДММ од Кисела Вода. Дополнително беше организиран натпревар во фрлање на тројки и слободнислободни фрлања, каде најголем успех покажаа натпреварувачите од Локалните клубови Гази Баба и Ѓорче Петров   Повеќе

Претходни      2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21    Следни

СДСМ