E - Информатор

Активности

„Живееме во вештачки конструирана средина, каде што на свој грб, ги чувствуваат последиците од поразителните политики на ВМРО-ДПМНЕ. Незадоволството е присутно, дури и кај членовите на владејачката партија. Вие младите сте тие кои ќе бидат меѓу главните охрабрувачи, за враќање на нормалните вредности во оваа земја“ рече во обраќањето претседателот Заев   Повеќе

Денеска, во Охрид, започна традиционалниот, седми по ред, летен камп на Социјалдемократската младина на Македонија   Повеќе

Претставници на младите социјалдемократи и социјалисти од регионот имаа свои обраќања при што се посочуваа проблемите на младите и се предлагаа можни решенија за младинската невработеност и влијанието на политиката во земјите од каде што доаѓаат   Повеќе

Локалниот клуб на СДММ Гостивар организираше хуманитарна активност во рамките на која беа собрани различни продукти со цел да се помогне на настраданите граѓани од поплавите во Србија и Босна и Херцеговина   Повеќе

Младите социјалдемократи од Велес, откако претходно организираа хуманитарен турнир, сега собраните средства ги искористија за набавка на основни намирници и продукти, кои се донирани на Народната кујна во Велес   Повеќе

Затоа во својата Програма "Промени за нов почеток", СДСМ и здружената опозиција најголемиот дел го посветија кон враќањето на средната класа. Македонија треба да биде општество на економски стабилна и финансиски одржлива средна граѓанска класа. Мерките кои ги предлагаме од програмата и се реални и остварливи   Повеќе

Mладите од ЛК СДММ ШТИП организираа трибина на тема "Младите можат, СДСМ знае, заедно кон подобар младински стандард". Говорници на трибината беа потпретседателот на СДСМ, Дамјан Манчевски и членот на ИО на СДСМ, Петар Атанасов   Повеќе

Социјалдемократската младина на Македонија продолжува во континуитет со организирање на хуманитарни активности, бидејќи нашите примарни вредности се хуманоста и солидарноста.   Повеќе

ЛК СДММ Штип ќе продолжи да ја негува традицијата и да ги чествува овие значајни денови за градот   Повеќе

Младите социјалдемократи од Карпош организираа турнир во баскет под слоганот “Тројка за победа”   Повеќе

Претходни    1  2  3  4  5  6  7  8  9  10    Следни

СДСМ