E - Информатор

Активности

Социјалдемократската младина на Македонија, во соработка со Прогрес Институт за социјална демократија, и со поддршка од Фондацијата Макс Ван Дер Штул од Холандија, и оваа година традиционално ќе организира летен камп за млади социјалдемократи, кој ќе се одржи во периодот од 2 до 5 јули 2015 година   Повеќе

Младите социјалдемократи од Струга и Гостивар денеска повикаа на меѓуетничка толеранција, почитување на различностите и соживот меѓу граѓаните   Повеќе

Власта троши 500 илјади евра народни пари, за реклами за безбедност во сообраќајот, а улиците во Крушево претставуваат директна закана за животот на граѓаните   Повеќе

Тој студентски дом пред којшто се сликаше Груевски, дека е реновиран. Испукани ѕидови и подови, полни со лебарки, скршени прозорци, тоалети со испукани цевки, паднати и расипани тушеви. СДММ бара итна пренамена на парите за камен, кон животот на младите   Повеќе

Денешната посета по повод 1-ви Октомври, Меѓународниот ден на постарите лица, е со цел да испрати порака дека не постојат граници во возраста кога станува збор за меѓусебното почитување   Повеќе

Денес, младите социјалдемократи од Аеродром го организираа традиционалниот градски турнир во баскет, што секоја година се одржува во Скопје   Повеќе

Локалниот клуб на СДММ Штип традиционално организира Недела на спортот со којашто го одбележува денот на независноста на Република Македонија. Оваа година нашата активност ќе има и хуманитарен карактер, средствата собрани од оваа активност ќе бидат донирани на нашите сограѓани Олгица Тодоровска и Иван Стојанов   Повеќе

Колумна, 19.07.2014, Стефан Богоев За жал, кај нас веќе осум години по ред една иста работа се повторува, а знаењето не стана ниту сила, ниту моќ. Повторно по којзнае кој пат, пост изборно, а за време на летните одмори одново истите глумци, истото сценарио и на крај како што следува и истиот епилог.   Повеќе

Во периодот од 11 до 13 јули, во Белград (Србија) се одржува младинска конференција на тема: „Иднината на социјалдемократијата на Балканот”, во организација на IUSY (Интернационална унија на социјалистички и социјалдемократски подмладоци)   Повеќе

Претходни    1  2  3  4  5  6  7  8  9    Следни

СДСМ