E - Информатор

Раководство

Дарко Каевски

Потпретседател на СДММ


Лични податоци:

Роден на 09.11.1989 година.


Образование:

Основното и средното образование ги завршува во Скопје.

Апсолвент е на политички студии на Правниот факултет при Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ во Скопје.

Течно зборува англиски јазик.


Обуки:

Семинар  на тема „Зајакнување на капацитетите на младите”  во организација на Прогрес - Институт за Социјална Демократија и Фондација Фридрих Еберт- Скопје.

Недела на социјалдемократијата, зимска и летна школа во Србија.

Обука за тим билдинг во организација на невладина организација Моментум.


Партиска кариера:

Член е на СДСМ од 2006 година.

Во периодот од 2009 до 2011година е претседател е на Локалниот клуб на СДММ Кисела Вода.

Од 2011 до 2013 година е претседател на Градската организација на СДММ Скопје.

Во октомври 2013 година е избран за член на Централниот одбор на СДММ, а од декември истата година е потпретседател на Социјалдемократската младина на Македонија.


Политичка кариера:

На локалните избори во 2013 година е избран за член на Советот на Општина Кисела Вода од редовите на советничката група на коалицијата „Сојуз за иднината“.


СДСМ