НАЈНОВИ ВЕСТИ

E - Информатор


Новости

13.01.2016

8 милијарди лаги на Никола Груевски

Додека неспособниот Никола Груевски предизборно се расфрла со лажни, виртуелни инвестиции и вработувања, Македонија се соочува со најголемиот егзодус на граѓаните, пред се младите Повеќе »

13.01.2016

Македонски шуми не плаќа даноци, но купува палми за Груевски

Ј.П. Македонски Шуми нема пари за даноци, но затоа ги задоволува егзотичните идеи на Никола Груевски Повеќе »

13.01.2016

СДСМ Ресен: Стрезовски веднаш да поднесе оставка

На 10 Декември 2015 година, Европскиот суд за човекови права во Стразбур, донесе пресуда со којашто пресудува дека македонски државјанин бил малтретиран и подложен на нехуман, навредлив третман од страна на полициски службеник кој подоцна станал градоначалник на Ресен Повеќе »

12.01.2016

УЈП призна, голем број јавни претпријатија не плаќаат даноци

На црната листа на должници на УЈП до 31.12.2015 драстично се зголемени долговите на државните и јавните претпријатија кон државата по основ на неплатен данок Повеќе »

12.01.2016

Граѓаните и фирмите тонат во сиромаштија, а Радио Слободна Македонија остварува илјадници евра приход

Еден од сопствениците на Радио Слободна Македонија е фирмата НВСП, којашто е фирма основач на агенцијата за обезбедување СГС, зад којашто пак директно стои Сашо Мијалков, братучедот на премиерот во заминување, Никола Груевски Повеќе »

12.01.2016

Молк во „Република“ за милионските приходи

Како и „Курир“, така и „Република“ не ја интересираат реалните потреби на граѓаните, туку ги интересира креирањето на лажна реалност и штитењето на криминалите и провизиите на Груевски Повеќе »

12.01.2016

30 дена провладиниот Курир молчи за милионските приходи

Креирајќи лажна реалност, главните уредници на провладините гласила, Груевски и Мијалков им украдоа 10 години живот на граѓаните на Р.Македонија, додека тие се возат во мерцедеси од 600 000 евра Повеќе »

11.01.2016

Тодоров си поигрува со здравјето на болните во Кавадарци

Пациентите во болницата во Кавадарци се соочуваат со крајно лоши и нехумaни услови. Како во некој лош филм видовме како на детенце, коешто прима инфузија, рачето му е мобилизирано со картон од отпаден материјал Повеќе »

11.01.2016

Граѓаните тонат во сиромаштија, а Радио Слободна Македонија остварува приход од илјадници евра

Еден од сопствениците на Радио Слободна Македонија е фирмата НВСП, којашто е фирма основач на агенцијата за обезбедување СГС, зад којашто пак директно стои Сашо Мијалков, братучедот на премиерот во заминување, Никола Груевски Повеќе »

11.01.2016

Граѓаните тонат во сиромаштија, а „Република“ добива милиони евра од власта

Во услови кога се затворени 10 000 фирми низ Македонија заради арачот којшто власта постојано им го зема, штитениците на власта, вртат милионски приходи Повеќе »

Предходни      6  7  8  9  10  11  12  13  14  15    Следни

СДСМ