НАЈНОВИ ВЕСТИ

E - Информатор


Новости

26.01.2016

Институциите 44 дена молчат за милионските приходи на медиумските курири

Тоа се 3 милиони евра приход кои Курир, Република и Радио Слободна Македонија ги оствариле во последните 3 години Повеќе »

25.01.2016

Граѓаните секојдневно се гушат, ВМРО-ДПМНЕ не може го реши проблемот со загадувањето

Според официјалните податоци од мерните станици загадувањето на воздухот во Битолаизнесува фрапантни 13 пати над дозволеното, додека во Тетово речиси 11 пати над дозволената граница Повеќе »

25.01.2016

Недозволиво е институциите да молчат за милионските приходи на медиумските курири

Поминаа 43 дена откако СДСМ обелодени за приходите од 1.3 милиони евра на Курир, за приходите од 1.1 милион евра на Република, приходите од 617.000 илјади евра на Радио Слободна Македонија Повеќе »

24.01.2016

Груевски им ја зема земјата на 18 земјоделски семејства од Карбинци

ВМРО-ДПМНЕ и Ванчо Костадиновски воопшто немаат легитимитет да зборуваат за земјоделците. Повеќе »

24.01.2016

Груевски си призна на самиот себе си: не може криминалец да биде премиер

„Силување“, „бркање на клоци“, „будала“, тоа е речникот на очајниот Никола Груевски кој се плаши од казната на граѓаните и соочување со одговорноста за целокупниот криминал во изминатите 10 години Повеќе »

24.01.2016

СДСМ Прилеп во посета на опожарената зграда во Бончејцана

Ние како партија, излегуваме во пресрет секогаш кога луѓето, жителите, нашите сограѓани кои имаат проблеми од секаква природа. Добро ќе се организираме во соработка со сите наши членови, симпатизери а исто така со нашите услуги во Советот на О.Прилеп, брзо да излеземе во пресрет и да им помогнеме што е можно поскоро. Повеќе »

24.01.2016

Груевски жените од Охрид ги смета само за бројка

Како и во други градови во Македонија и во Охрид локалната власт на ВМРО-ДПМНЕ врши притисок врз вработените жени во медицинскиот центар, во образованието, во јавните претпријатија и во општинската администрација да присуствуваат на партискиот настан во Скопје Повеќе »

24.01.2016

Безброј лажни ветувања на ВМРО-ДПМНЕ во Крива Паланка

Пешевски отиде во Крива Паланка ама не спомена ниту збор за тоа што повеќе од 1.000 рудари останаа без работа Повеќе »

24.01.2016

Граѓаните се гушат, ВМРО-ДПМНЕ не може да го реши проблемот со загадувањето

Според официјалните податоци од мерните станици загадувањето на воздухот во Скопје и Тетово изнесува 7 пати над дозволеното Повеќе »

24.01.2016

Институциите се должни да одговорат за начинот на финансирање на медиумите на Никола Груевски

Додека граѓаните едвај врзуваат крај со крај со по 40 денари на ден, додека над 500 илјади граѓани живеат во сиромаштија, фабриката за лаги на Никола Груевски врти 3 милиони евра. Тоа се околу 10.000 просечни плати од околу 300 евра Повеќе »

Предходни    1  2  3  4  5  6  7  8  9  10    Следни

СДСМ