НАЈНОВИ ВЕСТИ

E - Информатор


Новости

27.01.2016

ДПМНЕ против статутот и деловникот на Општина Битола!

Дали деновиве кога комплетната работа на општина Битола е ставена под лупа на Специјалното јавно обвинителство претседателката на Советот Силвана Анѓелевска и сегашниот секретар на ОК на ДПМНЕ Илче Димовски свесно под партиски налог ја спечуваат вистина да излезе на виделина? Повеќе »

27.01.2016

ВМРО-ДПМНЕ да одговори дали постојат фантомски гласачи во куќата на нивниот пратеник?

Го повикуваме пратеникот Ѓорѓи Коџабашиев јавно да одговори, доколку овие лица биле потстанари, зошто во неговиот имотниот лист не се пријавени дополнителни финансиски средства од станарина? Повеќе »

27.01.2016

Резултатите на ВМРО-ДПМНЕ се корупција и загрозена демократија

Два извештаи на релевантни меѓународни организации потврдуваат дека ВМРО-ДПМНЕ и Никола Груевски ја парализираа државата во последните 10 години за свое лично богатење. Корупцијата расте, демократијата е загрозена Повеќе »

27.01.2016

Граѓаните дишат загаден воздух, а ВМРО-ДПМНЕ го игнорира проблемот

Фамилијарно-тендерските „политики“ на Никола Груевски и ВМРО-ДПМНЕ го уништуваат здравјето на граѓаните Повеќе »

27.01.2016

45 дена молк на институциите за милионите на сметките на медиумските курири

45 дена помина откако СДСМ обелодени за приходите од 1.3 милиони евра на Курир, за приходите од 1.1 милион евра на Република и приходите од 617.000 илјади евра на Радио Слободна Македонија Повеќе »

26.01.2016

ВМРО-ДПМНЕ повторно ги задолжи граѓаните со нови 10 милиони евра

Зоран Ставрески, човекот познат по шемите немаме за леб а трошиме за чоколадо, на третата аукција за оваа година повторно ги задолжи граѓаните на Македонија за нови 10 милиони евра Повеќе »

26.01.2016

Нема квалитетни избори без еднакви можности за сите

На високиот претставник на ЕУ, еврокомесарот за проширување Јоханес Хан мора да му е јасно дека нема квалитетни избори без еднакви можности за сите политички субјекти рамноправно да учествуваат во изборниот процес и граѓаните слободно да можат да го дадат својот глас на изборите Повеќе »

26.01.2016

По ножиците на Груевски, скратени егзистенции

Искуството покажува дека виртуелните инвестиции на Груевски заминуваат од Македонија откако ќе ја искористат државната помош, односно парите на граѓаните што им ги дава власта на Груевски Повеќе »

26.01.2016

Сериозни индиции за фантомски гласачи во Велес

Граѓаните на Велес знаат дека постојат фантомски гласачи кои ги крадат изброите. Граѓаните знаат дека ВМРО-ДПМНЕ само на тој начин ги добива изборите. Затоа граѓаните очекуваат одговори. Повеќе »

26.01.2016

Граѓаните секојдневно се гушат, а ВМРО-ДПМНЕ не презема ништо

Во Центар загадувањето е 7 пати повисоко од максимум дозволеното количество на ПМ10 честички, во Карпош 4 пати, во Гази Баба 6 пати, а во Лисиче 9 пати над дозволеното Повеќе »

Предходни    1  2  3  4  5  6  7  8  9  10    Следни

СДСМ