НАЈНОВИ ВЕСТИ

E - Информатор


Активности

16.01.2016

Заев: Избори се можни само со чист Избирачки список и регулација на медиумите

За нас не се прифатливи избори без навремена регулација на медиумите и и без навремено прочистување на Избирачкиот список Повеќе »

15.01.2016

(Видео) Сугарески: Криминалецот Субрата Рој доби од вас државно земјиште колку половина Охридско езеро

Вие пред ова Собрание, пред целата јавност зборувавте дека ќе пристигнат 20.000 крави во Џумајлија. Му дадовте земјиште на Субрата Рој колку половина Охридско езеро. И сега мислите дека со едно извинување ќе се заборави оваа работа? 20.000 крави требаше да дојдат во Република Македонија. Злоупотреба на земјоделско земјиште сериозно е правена во овие 10 години, рече пратеникот Горан Сугарески во однос на предлогот на закон за изменување и дополнување на Законот за земјоделското земјиште, на... Повеќе »

15.01.2016

(Видео) Орцев: Владини функционери и поддржувачи злоупотребиле државно земјиште

Овој Закон за земјоделско земјиште се користи како параван за злоупотреби и користење на субвенции за земјоделските производители. Прво што ќе направи СДСМ кога ќе дојде на власт е ревизија на издаденото државно земјиште под концесија. Затоа што во оваа држава мора да се знае кој користи државно земјоделско земјиште, како го користи, зошто го користи и колку пари зема за субвенции. И на крај, дали плаќа и колку плаќа концесии за тоа земјоделско земјиште, рече пратеникот Панче Орцев во однос на... Повеќе »

15.01.2016

Николовски: Сигурен пласман и зелена нафта за земјоделците

Мора владата да реагира на пазарот и да не ги остава земјоделците сами препуштени на трговците. Во Законот за Земјоделство и рурален развој и сега постои можност Владата да реагира со интервентен откуп со што го регулира пазарот – рече Николовски Повеќе »

15.01.2016

Заев: Обврска на сите е слободната волја на граѓаните да биде гарантирана

Имаме обврска сите партиципиенти во овој процес чесно да пристапиме пред граѓаните, гарантирајќи им слободна изразена волја и секако исполнети услови за кристално чисти предизборни и изборни активности Повеќе »

14.01.2016

Заев: Никола, ти не си Македонија!

Ова не е крај, ова е почеток на крајот на една криминална, корумпирана, фамилијарна, расипничка и недемократска власт Повеќе »

14.01.2016

Заев: Неопходни се чист Избирачки список и професионално известување за фер избори

Без прочистен Избирачки список и обезбедување механизми за професионално известување на медиумите не се можни фер и демократски избори Повеќе »

14.01.2016

Скандалот се шири, откривме 70.000 дупликат возачки и вмешаност на МВР!

Спречивме злопупотреба на идентитети и можен криминал - милиони евра црни пари. Сериозни индиции за криминал и изборен криминал со лични документи водат до високи функционери во власта на Никола Груевски Повеќе »

14.01.2016

Регистар на донации за периодот 01.07.2015 - 31.12.2015

Регистар на добиени донации на жиро сметката 300 000001023192 на Социјадемократскиот сојуз на Македонија за период од 01.07.2015 до 31.12.2015 година Повеќе »

14.01.2016

Заев: 2016-та ќе биде година на правдата

2016-та ќе биде година на правдата, но и на вистинските вредности. Година во којашто ќе зборуваме за економија, кадешто граѓаните ќе имаат претстава за тоа како ќе се димензионираат економските текови во Република Македонија со промената на власта што треба да се случи на наредните парламентарни избори Повеќе »

Предходни      6  7  8  9  10  11  12  13  14  15    Следни

СДСМ