НАЈНОВИ ВЕСТИ

E - Информатор


Активности

25.01.2016

(Видео) Даскаловски: Да дадеме зелено светло да се дозволи пушењето на тераси и балкони

Јас на Комисија кажав дека има селективност во Законот за пушење. Некаде се казнува, некаде не. Колеги, јас како непушач во тие локали ќе седнам на местото определно за непушачи, рече пратеникот Марјан Даскаловски во однос на предлогот на закон за изменување на Законот за заштита од пушењето, на 85-тата седница на Собранието на Р.Македонија Повеќе »

25.01.2016

Сугарески: Постои неправда во примената на Законот за пушење

Законот за заштита од пушењето не важи за сите граѓани еднакво во Р.Македонија. Парламентот не прави ништо за да се смени таа работа. Јас тврдам дека во голем број на институции низ Р.Македонија се пушат цигари, рече пратеникот Горан Сугарески во однос на предлогот на закон за изменување на Законот за заштита од пушењето, на 85-тата седница на Собранието на Р.Македонија Повеќе »

25.01.2016

Тунтев: Пушењето да биде дозволено надвор од деловниот објект

Во законот за заштита од пушењето се бара овој дел што е дефиниран како простор надвор од деловниот објект кој содржи дополнителна опрема да биде избришан од областите каде што пушењето е забрането. Пушењето да е дозволено надвор од деловниот објект Повеќе »

25.01.2016

СДСМ ќе го укине екстерното тестирање

Денеска ВМРО-ДПМНЕ им приреди ново малтретирање на учениците со екстерното тестирање. Наместо екстерно, потребен е вистински развој на образованието. Во интерес на учениците, професорите, родителите и целокупниот образовен процес екстерното тестирање ќе биде укинато од новата влада на СДСМ Повеќе »

25.01.2016

Град Скопје да додели парична помош на опожарените семејства во Шуто Оризари

Бараме Советот на Град Скопје на првата наредна седница да донесе одлука за еднократна парична помош на семејствата од по 50.000 денари. Мнозинството во Советот донесе бројни одлуки за милионски задолжувања и расфрлувања пари за барокни фасади и проекти, а нашата клучна обврска како советници се интересите на граѓаните Повеќе »

25.01.2016

Заев: ДИК ќе го каже датумот за избори

СДСМ е одлучна за доследно спроведување на Договорот од Прижино. Неопходни се фери и регуларни избори во Македононија, за што мора да се обезбедат доверлив Избирачки список и минимум услови за објективно известување од медиумите Повеќе »

24.01.2016

Ременски: Кривичната за Диме Спасов е поради несовесно работење и законски пропусти

Станува збор за несовесно работење и пропуштање на една сериозна законска обврска којашто помеѓу избраниот директор и министерот за труд и социјална политика ќе ги уреди прашањата на правата, обврските и одговорностите во вршење на раководната функција – директор Повеќе »

24.01.2016

Шилегов: Очекуваме одговори од ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ за нашите забелешки за методологијата

СДСМ како што знае целокупната македонска јавност, во цело времетраење на разговорите, преговорите и договорите во работните групи е единствената афирмативна политичка партија Повеќе »

24.01.2016

Спасовски: Зошто помошникот министер за внатрешни молчел за 70.000-те обрасци за возачки дозволи?

Апсолутно има некакви изговори и оправдувања на помошникот министер дека не реагирал во одреден момент, не бил во министерството и така натаму, меѓутоа тоа не е оправдување Повеќе »

24.01.2016

Солидарност кога е најпотребна, СДСМ го посети семејството што остана без дом

Сега е време и момент на дело да се покаже солидарноста, заеднички да им помогнеме Повеќе »

Предходни      3  4  5  6  7  8  9  10  11  12    Следни

СДСМ