НАЈНОВИ ВЕСТИ

E - Информатор


Активности

30.01.2016

Манчевски во пехчевско: Дојде крајот на криминалните шеми на Груевски

Над 600 илјади граѓани ја напуштија земјата поради невработеноста и нискиот животен стандард, 180 илјади граѓани живеат со помалку од 40 денари на ден а Груевски и фамилијата потрошија над 630 милиони евра само за споменици. Мора да ги промениме работите. Новата Влада на СДСМ ќе ги промени приоритетите, парите ќе ги вратиме кај граѓаните Повеќе »

29.01.2016

Ременски: Промените ќе ги задржат младите во Македонија

Помагање на приватниот сектор за вработување на младите, поттикнување со самовработувањето, бизнис инкубатори се само дел од решенијата кои ќе ги спроведе новата влада на СДСМ. Ќе ги задржиме младите и ќе ги вратиме овде во Македонија, да работат, да ја создаваат својата иднина и да формираат семејства Повеќе »

29.01.2016

Спасовски во Неготино: Бегаат од фер избори зашто се плашат

Само сите заедно, сплотени, можеме да ставиме краj на расипничката власт. Мораме да ја вратиме довербата на граѓаните во системот, да го вратиме кредибилитетот на институциите. Промените што ќе донесат подобар живот ќе се случат на следните слободни, фер и демократски избори Повеќе »

29.01.2016

Го предупредупредувам Чавков дека повикува на непочитување безбедносен систем

Почитувањето на законот и заштитата на правната држава, останува и понатаму приоритет на моето постапување и работење Повеќе »

29.01.2016

(Видео) Силјановска: Да одвоиме 5 милиони евра од Буџетот за основна егизстенција на стечајците

Затоа во ниво име, во името на нивната мака, во името на оние којшто повеќе не се меѓу живите ве повикувам и молам заедно да го подржиме овој закон и да им помогнеме на стечајците да излезат од својата агонија Повеќе »

29.01.2016

(Видео) Горгиева: Бараме да се реши егзистенцијата на 4000 стечајци

Со законот бараме сите работници кои останале без работа поради стечај или технолошки вишок да можат од Агенцијата за вработување да добијат надоместок во висна од 30% од просечно исплатената нето плата по работник во претходната година. Повеќе »

29.01.2016

Николовски: Обвинителството ги потврди злоупотребите на Србиновски

Министерот Михаил Цветков најмалку што можеше досега е да го разреши Илија Србиновски и да си поднесе оставка. Нема бегање од одговорност, секој што го прекршил законот вклучувајќи го и Министерот Цветков ќе се соочи со последиците Повеќе »

29.01.2016

Заев: На 24-ти април избори не може да има

Основниот, елементaрен демократски принцип е еден човек еден глас. Без почитување на овој принцпип нарушена е суштинската смисла на демократијата на којашто се поставени темелите на современа Република Македонија. СДСМ, коалициските партнери од оваа борба нема да отстапат. Ова е борба за спас на Македонија и во неа заедно ќе победиме Повеќе »

28.01.2016

Ременски: Чекори за намалување на невработеноста кај младите

Младинската невработеност во Република Македонија е 47% проценти, што укажува на потребата на вклучување на сите чинители во креирањето на политиките и на централно и на локално ниво со цел да се создадат услови за отварање нови работни места, меѓутоа и да се поттикнуваат младите да се усовршуваат за да можат да станат поконкуретни на пазарот на труд Повеќе »

28.01.2016

(Видео) Орцев: Овој закон ќе ја дисциплинира Владата во трошењето на парите на граѓаните

Владата на Никола Груевски во изминативе 9 и пол години, ни покажа дека не сака контрола. Не сака контрола ниту во трошењето, ниту во задолжувањето.Бидејќи без контрола Груевски слободно злоупотребуваше, правеше измами и корупциски зделки.Како пратеници од ВМРО-ДПМНЕ треба да го поддржите овој закон, бидејќи ја враќаме моќта и силата во законодавниот дом, рече пратеникот Панче Орцев во однос на предлогот на закон за изменување и дополнување на Законот за буџетите, на 85-тата седница на... Повеќе »

Предходни    1  2  3  4  5  6  7  8  9  10    Следни

СДСМ