НАЈНОВИ ВЕСТИ

E - Информатор


Колумни

24.01.2016

Чуден начин на успех

Колумна, „Слободен печат“, 22.01.2016, Дамјан Манчевски Повеќе »

09.01.2016

2016-та: Тик-так, светлина после мрак!

Колумна, „Радио Слободна Европа“, 09.01.2016, Стефан Богоев

Велат, денот по утрото се познава, па ако е така, тогаш ќе имаме феноменална година кога на самиот почеток Груевски си дава оставка. Со него е завршено! Треба да е среќен што барем и неколку дена од 2016-та фати во неговиот мандат. После оставка, нема каење.
Повеќе »

22.11.2015

Што е идејата

Колумна, „Слободен печат“, 22.11.2015, Дамјан Манчевски Повеќе »

29.09.2015

Лудило

Колумна, „Слободен печат“, 27.09.2015, Дамјан Манчевски Повеќе »

28.09.2015

Средна класа

Дали вие припаѓате во средната класа во Македонија? Или ако сакате уште попрецизно: колку пари месечно едно домаќинство треба да има во земјава за да влезе во средната класа? Повеќе »

05.09.2015

Од што ли се плашат?

Колумна, „Дневник“, 05.09.2015 година, Александар Кирацовски Повеќе »

15.08.2015

Како да работиме помалку, а да живееме подобро?

Колумна, „Утрински Весник“, 08.07.2015 г., Драган Тевдовски

Во Македонија царува неправедноста. Земјава има најголема нееднаквост во распределбата на доходот во Европа. Спротивно на земјите од ЕУ, трудовото законодавство е целосно на страната на работодавците
Повеќе »

08.08.2015

Веб колумна: Последици од погрешната земјоделска политика

Погрешната земјоделска политика и лошите владини мерки во овој сектор на земјоделците во Македонија им нанесоа непроценливи штети со долгорочни последици Повеќе »

08.08.2015

Геноцид на квадрат

Колумна, „Слободен печат“, 08.08.2015, Дамјан Манчевски Повеќе »

Предходни    1  2  3  4  5  6  7  8  9  10    Следни

СДСМ