НАЈНОВИ ВЕСТИ

E - Информатор

Собраниски активности

(Видео) Орцев: Овој закон ќе ја дисциплинира Владата во трошењето на парите на граѓаните

Владата на Никола Груевски во изминативе 9 и пол години, ни покажа дека не сака контрола. Не сака контрола ниту во трошењето, ниту во задолжувањето.Бидејќи без контрола Груевски слободно злоупотребуваше, правеше измами и корупциски зделки.Како пратеници од ВМРО-ДПМНЕ треба да го поддржите овој закон, бидејќи ја враќаме моќта и силата во законодавниот дом, рече пратеникот Панче Орцев во однос на предлогот на закон за изменување и дополнување на Законот за буџетите, на 85-тата седница на Собранието на Република Македонија

 

 

 

Назад »

четврток, 28 јануари 2016СДСМ