НАЈНОВИ ВЕСТИ

E - Информатор

Собраниски активности

(Видео) Шилегов: Да се изгласа финансирањето на СЈО и Законот за заштитени сведоци во најбрзо време

Луѓето во Специјалното јавно обвинителство за декември месец немаат земено плата. Зошто? Затоа што во овие неколку дена од Нова година, а имавме до 31 декември седници на Собранието, не го ставиме на дневен ред  да ја изгласаме програмата за финансирање на СЈО. Значи ние сега можеме да вработуваме кафекуварки со познавање на англиски јазик од ТОЕФЛ, меѓутоа не можеме и не му даваме на специјалниот јавен обвинител законски ингеренции да може да квалификува, односно да даде статус на заштитен сведок на определено лице, рече пратеникот Петре Шилегов во однос на предлогот на закон за изменување и дополнување на Законот за јавнообвинителска служба, на 87-мата седница на Собранието на Р.Македонија

 

 

 

Назад »

четврток, 21 јануари 2016СДСМ