НАЈНОВИ ВЕСТИ

E - Информатор

Собраниски активности

(Видео) Сугарески: Криминалецот Субрата Рој доби од вас државно земјиште колку половина Охридско езеро

Вие пред ова Собрание, пред целата јавност зборувавте дека ќе пристигнат 20.000 крави во Џумајлија. Му дадовте земјиште на Субрата Рој колку  половина Охридско езеро. И сега мислите дека со едно извинување ќе се заборави оваа работа? 20.000 крави требаше да дојдат во Република Македонија. Злоупотреба на земјоделско земјиште сериозно е правена во овие 10 години, рече пратеникот Горан Сугарески во однос на предлогот на закон за изменување и дополнување на Законот за земјоделското земјиште, на 85-тата седница на Собранието на Р.Македонија

 

 

 

Назад »

петок, 15 јануари 2016СДСМ