НАЈНОВИ ВЕСТИ

E - Информатор

Собраниски активности

(Видео) Димова: Законот за судии и јавни обвинители го нема во планот и работата на Владата

Овие закони што сега ни ги предлагаат ги нема никаде во ниту еден од стратегиските документи на Владата. Ги нема ниту во планот на Владата, ниту во програмата на Владата од 2014-2018 година. Ги нема во националната програма за превземање на европското законодавство. Ги нема во стратегијата за судство. Ги нема никаде. Одеднаш на Владата ќе има потреба да излезе со некакви си закони коишто спротивно на се што до пред месец дена го правела, сега одеднаш на маса поставува нови барања, рече пратеничката Лидија Димова во однос на предлогот на закон за изменување и дополнување на Законот за Академијата за судии и јавни обвинители

 

 

 

 

Назад »

среда, 30 декември 2015СДСМ