НАЈНОВИ ВЕСТИ

E - Информатор

Собраниски активности

(Видео) Пауновски: Бараме да се врши проверка на фискалните каси без надоместок

Покрај производителот и трговецот со фискални каси е должен да обезбеди банкарска гаранција, резервни делови, техничка помош и сервисирање на фискалните каси. Должност е да има 3 сервисни центри низ државата, најмалку еднаш годишно да врши проверка на фискалните каси, без надоместок, рече пратеникот Стојко Пауновски во однос на  предлогот на закон за изменување и дополнување на Законот за регистрирање на готовински плаќањa на 80-тата седница на Собранието на Р.Македонија

 

 

 

Назад »

вторник, 29 декември 2015СДСМ