НАЈНОВИ ВЕСТИ

E - Информатор

Собраниски активности

(Видео) Андонов: 10 милиони евра за 5 години Владата им украде на граѓаните исклучени од парно

Еве една преставка од деветти месец 2015 година во Скопје, поднесена за еден пасивен потрошувач на топлинска енергија, порано приклучен на БЕГ. 799 денари за еден месец. Тука се гледа дека нема киловати и се работи за пасивен корисник. Се работи за стан 64 квадратни метри. За цела година 9600 денари. Помножено со 12.000. Тоа се некаде 120 милиони денари годишно. Тоа се 2 милиони евра, по 5 години колку што трае голготата на овие луѓе, тоа се најмалку 10 милиони евра., рече пратеникот Миле Андонов во однос на предлогот на закон за дополнување на Законот за енергетика

Назад »

понеделник, 28 декември 2015СДСМ