НАЈНОВИ ВЕСТИ

E - Информатор

Собраниски активности

19.11.2015

(Видео) Стојчевска: Државата ја направивте буре без дно

Ова е буџет кој ќе создаде нови задолжувања. Го дуплиравте јавниот долг, а вработувањата се само фиктивни. Секој граѓанин го задолживте со 10 илјади евра и манипулирате со капиталните инвестиции, рече Мира Стојчевска во однос на дополнетиот предлог на Буџет на Р.Македонија за 2016 година, на 73-тата седница на Собранието на Република Македонија Повеќе »

19.11.2015

(Видео) Китев: Само 10% од предложениот буџет се за инвестиции

Владата од 2008 година до 2015 година успеала да го удвои јавниот долг, од 23% на 44%. Ги почасти граѓаните со една милијарда евра долг. Оваа власт ја направи државата зависна од кредити и заеми, рече пратеникот Бетијан Китев во однос на дополнетиот предлог на Буџет на Р.Македонија за 2016 година, на 73-тата седница на Собранието на Република Македонија Повеќе »

18.11.2015

(Видео) Ковачевски: И оваа година имаме буџет - желботека на Никола Груевски

Бегате од темата долг на државата. Кога дојдовте на власт во 2006 година ја презедовте државата со околу 1 милијарда евра долг, а денес долгот е цели 4 милијарди евра. За 4 пати го зголемивте долгот на државата, рече пратеникот Васко Ковачевски во однос на дополнетиот предлог на Буџет на Р.Македонија за 2016 година, на 73-тата седница на Собранието на Република Македонија Повеќе »

18.11.2015

(Видео) Орцев: Колку и како заработува Груевски од овие буџети слушнавме и во бомбите

Oвој Буџет е нетранспарентен и служи за да и ги замачка очите на јавноста. Ова е буџет којшто е лошо менаџиран и не се знае каде се трошат парите. По 24 април кога ќе се формира новата Влада, прво нешто што ќе се направи е ребаланс на овој Буџет заедно со граѓаните, рече пратеникот Панче Орцев во однос на дополнетиот предлог на Буџет на Р.Македонија за 2016 година, на 73-тата седница на Собранието на Република Македонија Повеќе »

17.11.2015

(Видео) Пауновски: Граѓаните сакаат подобар животен стандард, а не селективно понижување

Владата направи она што значи долг да биде прикажан кај јавните претпријатија. Се она што го правите не е реално, туку е на грбот на граѓаните, рече пратеникот Стојко Пауновски, во однос на дополнетиот предлог на Буџет на Р.Македонија за 2016 година, на 73-тата седница на Собранието на Република Македонија Повеќе »

17.11.2015

(Видео) Богоев: Недомаќински ќе трошите 27 милиони евра само на згради и удобни фотелји

Под ставката изградба за сите студентски домови во 2016-та година, планирате 1 милион евра за реконструкција на домовите. Опашката на Букефал би чинела околу милион евра, рече пратеникот Стефан Богоев во однос на дополнетиот предлог на Буџет на Р.Македонија за 2016 година, на 73-тата седница на Собранието на Република Македонија Повеќе »

17.11.2015

(Видео) Тунтев: 10-ти Буџет за прикривање на аздисаното владеење на власта

Се потешко се живее во државата, се поголеми се маките на граѓаните, над 180 илјади луѓе живеат со 40 денари дневно. 10 години подоцна, сме 10 години подалеку од Европска Унија, рече пратеникот Томислав Тунтев во однос на дополнетиот предлог на Буџет на Р.Македонија за 2016 година, на 73-тата седница на Собранието на Република Македонија Повеќе »

16.11.2015

(Видео) Андонов: И овој Буџет ќе ги зголемува сиромаштијата, невработеноста и казните

Имавте шанса да им дадете подобар живот и стандард на граѓаните. Казните и глобите ги зголемивте, а ја намаливте демократијата. Каков е овој развоен Буџет со дупка од 420 милиони евра? праша пратеникот Миле Андонов во однос на дополнетиот предлог на Буџет на Р.Македонија за 2016 година, на 73-тата седница на Собранието на Република Македонија Повеќе »

16.11.2015

(Видео) Николов: Буџетот за 2016 носи нови чоколади за ВМРО-ДПМНЕ и нови долгови за граѓаните

Ова е Буџет за тажна сегашност, уништена иднина и само некој без совест може да поддржи ваков Буџет, рече пратеникот Марјанчо Николов во однос на дополнетиот предлог на Буџет на Р.Македонија за 2016 година, на 73-тата седница на Собранието на Република Македонија Повеќе »

12.11.2015

(Видео) Николов: Толерирате недомаќинско трошење на нафтените резерви од институциите

Собранието и јавноста не можат да добијат податоци колку од овие нафтени деривати во изминатиот период се искористени, на колку инситуции истите се доделени и по кој основ истите ги имаат добиено, рече пратеникот Марјанчо Николов во однос на предлогот на закон за изменување на Законот за задолжителни нафтени резерви Повеќе »

Предходни    1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20    Следни

СДСМ