НАЈНОВИ ВЕСТИ

E - Информатор

Собраниски активности

03.12.2015

(Видео) Куновска: Условената препорака значи дека Македонија нема препорака

Европскиот Извештај потврдува дека оваа власт ги приватизира институциите само со цел неконтролирано да ги исцрпува финансиските ресурси на оваа држава со единствена цел да опстои на власт и да ги богати највисоките претставници од нејзините редови. Затоа РМ се соочува со дебастирана демократија, разрушени институции, уништен правен поредок, судски систем кој се дави во политички нарачки, опљачкана економија, недостаток на основни човекови права и слободи, медиумски мрак, масовно иселување,... Повеќе »

01.12.2015

(Видео) Димова: Прибе ни кажа, државата ни се распаѓа

Назадуваме во економијата, во владеењето на правото, во судството. Бројот на вработени го намаливте и анкетната комисија сеуште не може да проработи. ЕУ дава грантови, ние ги губиме и земаме кредити, рече пратеничката Лидија Димова во однос на Извештај на Европската комисија за Република Македонија за 2015 година, на 74-тата седница на Собранието на Република Повеќе »

30.11.2015

(Видео) Димова: Ја партизирате АЕК спротивно на препораките на Прибе

Пратеничко прашање на пратеничката Лидија Димова, на 77-та седница на Собранието на Република Македонија Повеќе »

30.11.2015

(Видео) Поцков: Колку пари на граѓаните отидоа по вашите роуд-шоуа?

Пратеничко прашање на пратеникот Сашо Поцков, на 77-та седница на Собранието на Република Македонија Повеќе »

30.11.2015

(Видео) Орцев: Дали граѓаните ги оставивте без огревно дрво поради бизниси и извоз?

Пратеничко прашање на пратеникот Панче Орцев, на 77-та седница на Собранието на Република Македонија Повеќе »

30.11.2015

(Видео) Личните карти се фалсификат, се проверува каде се злоупотребени

Одговор на пратеничко прашање на пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ Александар Николовски Повеќе »

20.11.2015

(Видео) Локвенец: Во која буџетска ставка стоеше мерцедесот од 600 илјади евра?

Секое семејство во Р.Македонија е задолжено до гуша. Леб и млеко купуваат на кредитна картичка. Во Македонија имаме паштета странски инвестиции, со рок на употреба, додека траат субвенциите од владата, рече пратеникот Хари Локвенец во однос на дополнетиот предлог на Буџет на Р.Македонија за 2016 година, на 73-тата седница на Собранието на Република Македонија Повеќе »

20.11.2015

(Видео) Шахпаска: Откажете се од роуд шоата во интерес на нови болници

900 илјади евра за мебел во Порта Македонија, а само 120 илјади евра за програмата за заштита на мајки и деца. Ете затоа ни се случува пораст на смртноста на бебињата и родилките, рече пратеничката Јагода Шахпаска во однос на дополнетиот предлог на Буџет на Р.Македонија за 2016 година, на 73-тата седница на Собранието на Република Македонија Повеќе »

20.11.2015

(Видео) Даскаловски: За да се исплатат пензии власта зема кредити

Не водите сметка за иднината на нашата држава. За 7 години дупло не задолживте и долгот треба да го враќаат нашите деца и внуци, рече пратеникот Марјан Даскаловски во однос на дополнетиот предлог на Буџет на Р.Македонија за 2016 година, на 73-тата седница на Собранието на Република Македонија Повеќе »

19.11.2015

(Видео) Силјановска: Македонија знае само едно: Збогум Никола

Оваа Влада од година во година ја уништува македонската економија. Предвидува бедни 146 илјади евра за 70 илјади мали и средни претпријатија. Престанете да ги трошите парите на граѓаните за да ги полните џебовите на фамилијата и провладините медиуми, рече пратеничката Јулијана Силјановска, во однос на дополнетиот предлог на Буџет на Р.Македонија за 2016 година, на 73-тата седница на Собранието на Република Македонија Повеќе »

Предходни    1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20    Следни

СДСМ