НАЈНОВИ ВЕСТИ

E - Информатор

Собраниски активности

09.12.2015

(Видео) Георгиева: За нови злоупотреби на пари воведувате странски учебници

Кој констатирал дека има потреба од странски учебници во средното образование? Престанете да ги фалите учебниците од странство посебно оние од Кембриџ коишто имаат кардинални грешки Повеќе »

09.12.2015

(Видео) Тунтев: Измените на законите за градежништво се извор на коруптивни активности

Досега 23 пати е менуван овој закон. Слушнавме како високи државни фунцкионери ги менувале ГУП-овите, ДУП-овите за лични интереси. Ова е узурпирање и експлоатирање на урбанизмот од страна на власта Повеќе »

07.12.2015

(Видео) Стојчевска: Извештајот е потврда дека го допревме дното

Забелешките на ЕК за состојбата на Македонија се бројни и се однесуваат на речиси секој дел од државниот систем: Влада, судство, економија, меѓуетнички односи, борба против корупција, почитување на човекови права и на слобода на медиуми., рече пратеничката Мира Стојчевска во однос на Извештајот на Европската комисија за Република Македонија за 2015 година, на 74-тата седница на Собранието на Р. Македонија Повеќе »

07.12.2015

(Видео) Дескоска: Извештајот ја потврди Вистината за Македонија

Проектот Вистината за Македонија или бомбите на Заев, всушност ја открија вистинската слика за власта. За власта Извештајот е како сликата на Доријан Греј. Многу сличности има помеѓу власта и Доријан Греј. Се сеќавате дека станува збор за човек којшто си ја продава душата во замена за вечна младост како што многумина од власта си ја продадоа душата за подолготрајна власт, рече пратеничката Рената Дескоска во однос на Извештајот на Европската комисија за Република Македонија за 2015 година, на... Повеќе »

07.12.2015

(Видео) Митрески: Извештајот е огледало на лошата состојба во државата

Скандалот со неовластено следење на комуникациите е вина на високи владини функционери и истиот открива нарушување на основните права, мешање во работата на судството, нарушување на слободата на медиумите, изборни неправилности, партизација и корупција, рече пратеникот Јован Митрески во однос на Извештајот на Европската комисија за Република Македонија за 2015 година, на 74-тата седница на Собранието на Р. Македонија Повеќе »

04.12.2015

(Видео) Орцев: Прибе во кратки црти ја соголи власта на Груевски

Првата задача е да организираме фер и демократски избори во април 2016 година. Втората задача, која што е уште потешка и која што требаше досега да биде завршена е да спроведеме ургентни реформи коишто се однесуваат речиси на сите сектори, сегменти од функционирањето на нашата држава рече пратеникот Панче Орцев во однос на Извештајот на Европската комисија за Република Македонија за 2015 година, на 74-тата седница на Собранието на Р. Македонија Повеќе »

04.12.2015

(Видео) Пауновски: Напредокот е изоставен, имаме само Извештај за Македонија

Имаме влошување во фискалната дисциплина во 2014 и 2015 година што укажува на потребата на подобрување на среднорочното планирање на расходите, рече пратеникот Стојко Пауновски во однос на Извештајот на Европската комисија за Република Македонија за 2015 година, на 74-тата седница на Собранието на Р. Македонија Повеќе »

04.12.2015

(Видео) Богоев: Најубавото овој месец е оставката на Груевски

Прецизно е утврдено и кој прислушувал и утврдена е точноста на сето она што го има во снимките. Во овој Извештај нема ниту странски служби, ниту жолти комбиња, ниту сечени, лепени, монтирани разговори, рече пратеникот Стефан Богоев во однос на Извештајот на Европската комисија за Република Македонија за 2015 година, на 74-тата седница на Собранието на Р. Македонија Повеќе »

03.12.2015

(Видео) Тунтев: Фер, слободни и демократски избори се условот за задржување на препораката

Овој извештај не е препорака, туку условена препорака. Препораката ќе се разгледа после изборите. Невозможно е 7 години, секој Извештај да е полош од претходниот. Како другите околу нас се е поблиску, а ние сме се подалеку од ЕУ?, праша пратеникот Томислав Тунтев во однос на Извештајот на Европската комисија за Република Македонија за 2015 година, на 74-тата седница на Собранието на Р. Македонија Повеќе »

03.12.2015

(Видео) Сугарески: Македонија го доби најлошиот и најкатастрофален Извештај од ЕК досега

Заборавивте дека во ваше време затворивте 5 медиуми, сега зборувате дека некој се заканува. Неуспешни вести за Вас се ако во вестите на Сител и Канал 5, 20 минути не се плука претседателот Заев. Зошто никогаш не одговоривте колку пари Владата потроши на поткупување и уценување на медиумите?, рече пратеникот Горан Сугарески во однос на Извештај на Европската комисија за Република Македонија за 2015 година, на 74-тата седница на Собранието на Р. Македонија Повеќе »

Предходни    1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20    Следни

СДСМ