НАЈНОВИ ВЕСТИ

E - Информатор

Собраниски активности

31.12.2015

(Видео) Небулозно е ВМРО-ДПМНЕ да говори за кадровска политика во МВР

Одговор на пратеничко прашање на пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ Илија Димовски Повеќе »

31.12.2015

(Видео) Шилегов: Груевски, ја носите на душа иднината на Македонија

Го заработивте второто и третото место за најкорумпиран политичар во светот. Џабе е човек да ве прашува било што кога немате доблест да им одговорите на граѓаните ниту за парцелите на Водно, ниту за мерцедесот од 600 000 евра којшто го купивте за сопствени потреби,ниту за Космос, ниту за состојбите во судството, ниту за партизираните државни институции, ниту за состојбите во руинираното здравство. Вашиот најголем противник нема да биде СДСМ, ќе бидат вашите најблиски соработници од ВМРО ДПМНЕ Повеќе »

30.12.2015

(Видео) Димова: Законот за судии и јавни обвинители го нема во планот и работата на Владата

Овие закони што сега ни ги предлагаат ги нема никаде во ниту еден од стратегиските документи на Владата. Ги нема ниту во планот на Владата, ниту во програмата на Владата од 2014-2018 година. Ги нема во националната програма за превземање на европското законодавство. Ги нема во стратегијата за судство. Ги нема никаде. Одеднаш на Владата ќе има потреба да излезе со некакви си закони коишто спротивно на се што до пред месец дена го правела, сега одеднаш на маса поставува нови барања, рече... Повеќе »

30.12.2015

(Видео) Дескоска: СДСМ укажеше на хаосот за упис на Академијата за судии и обвинители

Предложените законски измени е резултат на хаосот и необмисленоста на политиките на Владата, во креирањето на независно и ефикасно судство. Од моментот кога се донесе законот и потоа измените коишто се правеа, СДСМ во повеќе наврати покажуваше на неиздржливоста на одредени критериуми, коишто беа пропишувани за упис во Академијата за судии и обвинители. Тие наши укажувања беа игнорирани од Владата и од владејачкото мнозинство, рече пратеничката Рената Дескоска во однос на предлог на закон за... Повеќе »

29.12.2015

(Видео) Андонов: Малку ви беше што извлековте 34 милиони евра од фирмите за GPRS касите

Точно една година помина од првиот притисок на владата да ги натера сите фирми да набават фискални GPRS каси. 3 лиценцирани фирми ги продаваа овие каси за 16.940 денари ДДВ коишто денес чинат едвај 6000 денари. Ги наполнивте овие фирми со 34 милиони евра истиснати пари од фирмите, рече пратеникот Миле Андонов во однос на предлогот на закон за изменување и дополнување на Законот за регистрирање на готовински плаќањa на 80-тата седница на Собранието на Р.Македонија Повеќе »

29.12.2015

(Видео) Николов: Да се укине давачката од 60 евра за фискалните каси и да се намалат казните за фирмите

Никој не знае да објасни по кој закон, по кој правилник, на кој начин овие 60 евра им беа наметнати како нова давачка на фирмите. Ако GPRS апаратот функционира, апаратот е исправен, крипто модулот е исправен, за што се овие 60 евра?, праша пратеникот Марјанчо Николов во однос на предлогот на закон за изменување и дополнување на Законот за регистрирање на готовински плаќањa на 80-тата седница на Собранието на Р.Македонија Повеќе »

29.12.2015

(Видео) Пауновски: Бараме да се врши проверка на фискалните каси без надоместок

Покрај производителот и трговецот со фискални каси е должен да обезбеди банкарска гаранција, резервни делови, техничка помош и сервисирање на фискалните каси. Должност е да има 3 сервисни центри низ државата, најмалку еднаш годишно да врши проверка на фискалните каси, без надоместок, рече пратеникот Стојко Пауновски во однос на предлогот на закон за изменување и дополнување на Законот за регистрирање на готовински плаќањa на 80-тата седница на Собранието на Р.МакедонијаПокрај производителот и... Повеќе »

28.12.2015

(Видео) Стојановски: Исклучените граѓани од парно греење да не плаќаат сметки

Се работи за предлог на закон поднесен од пратеничката група на СДСМ и останатите коалициони партнери со коишто се бара тие што не користат парно да не плаќаат, рече пратеникот Благоја Стојановски во однос на предлогот на закон за дополнување на Законот за енергетика Повеќе »

28.12.2015

(Видео) Андонов: 10 милиони евра за 5 години Владата им украде на граѓаните исклучени од парно

Еве една преставка од деветти месец 2015 година во Скопје, поднесена за еден пасивен потрошувач на топлинска енергија, порано приклучен на БЕГ. 799 денари за еден месец. Тука се гледа дека нема киловати и се работи за пасивен корисник. Се работи за стан 64 квадратни метри. За цела година 9600 денари. Помножено со 12.000. Тоа се некаде 120 милиони денари годишно. Тоа се 2 милиони евра, по 5 години колку што трае голготата на овие луѓе, тоа се најмалку 10 милиони евра., рече пратеникот Миле... Повеќе »

28.12.2015

(Видео) Тунтев: Да се укинат сметките за исклучените граѓани од системот за парно греење

Пасивен потрошувач како категорија не постои никаде. Во правилникот за енергетика стои дека луѓето кои се исклучени не треба да плаќаат за тоа. На 9 ноември 2011 Груевски со регулаторна го договара ова плаќање кое потоа се донесе на штета на граѓаните, коишто се исклучени од системот за парно греење, рече пратеникот Томислав Тунтев во однос на предлогот на закон за дополнување на Законот за енергетика Повеќе »

Предходни    1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20    Следни

СДСМ