НАЈНОВИ ВЕСТИ

E - Информатор

Собраниски активности

13.01.2016

(Видео) Николов: Го прекршувате Деловникот со формирање на контра-анкетна комисија

Со самиот персонален состав го кршите Деловникот на Собранието. Во членот 118 од Деловникот на Собранието, во ставот 6, јасно стои дека претседател на анкетната комисија по правило треба да биде од редот на опозицијата. Видете ја одлуката. Претседател колегата Илија Димовски, заменик претседател колегата Љупчо Димовски. Зошто го кршите Деловникот и со самата одлука за формирање на анкетна комисија?, праша пратеникот Марјанчо Николов во однос на предлогот на одлука за избор на претседател,... Повеќе »

12.01.2016

Стојановски: Во нормални демократски земји власта не формира анкетни комисии

Денеска имаме персонален состав на контра-анкетна комисија која ја формира власта. Да ви кажам еден ненормален сегмент во персоналниот состав на оваа комисија. Пример согласно деловникот член 118 став 6 предвидено е дека претседателите на анктентните комисии се од пратеничките групи во опозиција.
Никаде во светот власта не прави анкетна комисија
Повеќе »

12.01.2016

Сугарески: Фалсификуваните лични карти на МВР ги криете со циркусот од контра-анкетна комисија

СДСМ не може да фалсификува лични карти. Лични карти може да се фалсификуваат единствено во МВР.
На адреси на државни станови се издавани лични карти, по 50 луѓе ги ставате во станови за да гласаат. Им давате по 20 евра за да дојдат да гласаат. Наменското фомирање на оваа контра-анкетна комисија не е ништо друго туку бегање на она што се случувало во МВР и ЈО
Повеќе »

12.01.2016

Тунтев: Контра-анкетната комисија е новиот апсурд на власта

Не логично парламентарното мнозинство да формира анкетна комисија. Надлежните органи нека се позанимаваат со правна и политичка одговорност. Анкетните комисии оставете да ги формира опозицијата. Зошто не се формира анкетната комисија за провизиите од кинеската фирма? Зошто не се формира анкетна комисија за убиството на Нешковски? Зошто не се формира анкетна комисија за црвените кругови во Курир? Или за пијаните анестезиолози? Или за пиштолот на Мијалков? Зошто не се формираа тогаш анкетни... Повеќе »

11.01.2016

(Видео) Куновска: Даштевски и Науновски може да членуваат во Комисија за дискриминација

Во Комисија за борба против дискриминација не може да членуваат луѓе кои покажале во низа свои настапи дека немаат блага претстава што е борба против дискриминацијата. Овие кандидати можат да членуваат само во Комисија за дискриминација, рече пратеничката Софија Куновска во однос на предлогот на одлука за именување на членови на Комисијата за заштита од дискриминација, на 85-тата седница на Собранието на Р.Македонија Повеќе »

11.01.2016

(Видео) Сугарески: Прибирате полтрони што шират говор на омраза да се борат против дискриминација

45 илјади денари плата ќе зимаат овие партиски полтрони за да се борат против дискриминација. Дали некој верува на ова? Сите плукачи против опозицијата вака ги вдомувате и наградувате, рече пратеникот Горан Сугарески во однос на предлогот на одлука за именување на членови на Комисијата за заштита од дискриминација, на 85-тата седница на Собранието на Р.Македонија Повеќе »

11.01.2016

(Видео) Богоев: Го наградувате Трајковски затоа што вршеше легален рекет врз фирмите

Очигледно вие сакате да го наградите овој човек, кој што и пресуди на најгледаната телевизија во Република Македонија. Овој човек кој што им пресуди на најтиражните и најобјективните весници во Република Македонија, тоа се Време, Шпиц и Коха е Ре Повеќе »

02.01.2016

(Видео) Тунтев: Дали провизиите за автопатите ја зголемија нивната цена?

Пратеничко прашање на пратеникот Томислав Тунтев, на 84-тата седница на Собранието на Република Македонија Повеќе »

02.01.2016

(Видео) Ковачевски: Груевски, зошто го рушевте Космос?

Пратеничко прашање на пратеникот Васко Ковачевски, на 84-тата седница на Собранието на Република Македонија Повеќе »

31.12.2015

(Видео) Незаконските лични карти се адресирани кај функционери на ВМРО-ДПМНЕ

Одговор на пратеничко прашање на пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ Илија Димовски Повеќе »

Предходни    1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20    Следни

СДСМ