НАЈНОВИ ВЕСТИ

E - Информатор

Собраниски активности

04.11.2015

(Видео) Стојановски: Проектот за гасификација требаше да заврши пред најмалку 5 години

Обраќање на пратеникот Благоја Стојановски, во однос на предлогот на закон за задолжувањето на Република Македонија кај Дојче банка и Ерсте банка по Договорот за заем за финансирање на Проектот „Гасификација на Република Македонија – фаза 1 - делница Штип – Неготино - Битола и делница Скопје – Тетово - Гостивар”, на 71-та седница на Собранието на РМ Повеќе »

04.11.2015

(Видео) Шилегов: Со новото решение секој може да стане должник без да знае

Обраќање на пратеникот Петре Шилегов, во однос на предлогот на закон за изменување и дополнување на Законот за договорен залог, на 71-та седница на Собранието на РМ Повеќе »

04.11.2015

(Видео) Поцков: Срамота е по 10 години да се бараат пари за одржливост на регионалниот развој

Обраќање на пратеникот Сашо Поцков, во однос на предлогот на закон за изменување и дополнување на Законот за рамномерен регионален развој , на 71-та седница на Собранието на РМ Повеќе »

04.11.2015

(Видео) Орцев: Владата 9 години не направи ништо за рамномерниот регионален развој

Обраќање на пратеникот Панче Орцев, во однос на предлогот на закон за изменување и дополнување на Законот за рамномерен регионален развој , на 71-та седница на Собранието на РМ Повеќе »

03.11.2015

(Видео) Сугарески: Решенијата на проблемите на професионалните војници се украдени од опозицијата

Обраќање на пратеникот Горан Сугарески, во однос на предлогот на закон за изменување на Законот за служба во Армијата на Република Македонија, по скратена постапка, на 71-та седница на Собранието на РМ Повеќе »

03.11.2015

(Видео) Тунтев: Да се намалат казните за испитните сесии од областа на транспортот и врските

Обраќање на пратеникот Томислав Тунтев, во однос на дополнетиот предлог на закон за изменување и дополнување на закони од областа на транспортот и врските , на 71-та седница на Собранието на РМ Повеќе »

03.11.2015

(Видео) Орцев: АД Водостопанство мора да ги реши проблемите со браните и акумулациите

Обраќање на пратеникот Панче Орцев, во однос на дополнетиот предлог на закон за изменување и дополнување на Законот за водостопанство , на 71-та седница на Собранието на РМ Повеќе »

03.11.2015

(Видео) Стојчевска: Прекршочната комисија во Министерството за земјоделие мора да биде самостојна и независна

Обраќање на пратеничката Мира Стојчевска, во однос на дополнетиот предлог на закон за изменување и дополнување на Законот за пасиштата, на 71-та седница на Собранието на РМ Повеќе »

02.11.2015

(Видео) Сугарески: Димитар Петров стана познат по укинувањето на евтината струја

Обраќање на пратеникот Горан Сугарески, во однос на предлог за именување претседател и член на Регулаторната комисија за енергетика на Република Македонија, на 71-та седница на Собранието на РМ Повеќе »

02.11.2015

(Видео) Ковачевски: Наместо во производство на струја, се инвестира во фасада на ЕЛЕМ

Обраќање на пратеникот Васко Ковачевски, во однос на предлог за именување претседател и член на Регулаторната комисија за енергетика на Република Македонија, на 71-та седница на Собранието на РМ Повеќе »

Предходни      3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22    Следни

СДСМ