НАЈНОВИ ВЕСТИ

E - Информатор

Собраниски активности

11.11.2015

(Видео) Сугарески: Нашата клучна цел е да обезбедиме гаранција за фер и демократски избори

СДСМ и опозицијата нема да дозволат уште едни криминални избори. Во следните месеци Груевски ќе види како се работи транспарентно и одговорно, рече координаторот на пратеничката група на СДСМ и коалицијата, Горан Сугарески во обраќањето при изборот на новите министри и заменици министри во Владата Повеќе »

10.11.2015

(Видео) Сугарески: Бараме доверителот да може да го оствари своето право на жалба во стечајна постапка

Обраќање на пратеникот Горан Сугарески, во однос на барањето за давање на автентично толкување на член 73 став 2 од Законот за стечај, на 71-та седница на Собранието на РМ Повеќе »

10.11.2015

(Видео) Шахпаска: Без возила, канцелариски материјал работи Советот за превенција на детското престапништво

Обраќање на пратеничката Јагода Шахпаска, во однос на годишниот извештај за работата на Државниот совет за превенција на детското престапништво и за состојбите во областа на правата на детето и детското престапништво во 2014 година, на 71-та седница на Собранието на РМ Повеќе »

09.11.2015

(Видео) Дескоска: Ги поддржуваме измените, тие се предуслов за фер, демократски и слободни избори

Обраќање на пратеничката Рената Дескоска во однос на предлогот на закон за изменување и дополнување на Изборниот законик, по скратена постапка, на 75-тата седница на Собранието на РМ Повеќе »

06.11.2015

(Видео) Николов: Наместо за патишта трошевте за споменици, тоа е вашата промашена политика

Обраќање на пратеникот Марјанчо Николов, во однос на предлогот на закон за гаранција на Република Македонија на обврските по Договорот за заем за финансирање на патната делница Штип - Радовиш, кој ќе се склучи меѓу Европската банка за обнова и развој и ЈП за државни патишта, по скратена постапка, на 71 седница на Собранието на РМ Повеќе »

06.11.2015

(Видео) Горгиева: Ние сме за патишта и инфраструктура но без кредити за нивна изградба

Обраќање на пратеничката Милева Горгиева, во однос на предлогот на закон за гаранција на Република Македонија на обврските по Договорот за заем за финансирање на патната делница Штип - Радовиш, кој ќе се склучи меѓу Европската банка за обнова и развој и ЈП за државни патишта, по скратена постапка, на 71 седница на Собранието на РМ Повеќе »

05.11.2015

(Видео) Куновска: Ако сакавте гасификација, зошто потрошивте 38 милиони евра на фасади?

Обраќање на пратеничката Софија Куновска, во однос на предлогот на закон за задолжувањето на Република Македонија кај Дојче банка и Ерсте банка по Договорот за заем за финансирање на Проектот „Гасификација на Република Македонија – фаза 1 - делница Штип – Неготино - Битола и делница Скопје – Тетово - Гостивар”, на 71-та седница на Собранието на РМ Повеќе »

05.11.2015

(Видео) Орцев: Домаќинска Струмица изгради над 20км гасовод со сопствени средства, без евро задолжување

Обраќање на пратеникот Панче Орцев, во однос на предлогот на закон за задолжувањето на Република Македонија кај Дојче банка и Ерсте банка по Договорот за заем за финансирање на Проектот „Гасификација на Република Македонија – фаза 1 - делница Штип – Неготино - Битола и делница Скопје – Тетово - Гостивар”, на 71-та седница на Собранието на РМ Повеќе »

05.11.2015

(Видео) Ковачевски: Двата блока на РЕК Битола повторно не работат, како ќе се издржи зимата?

Oбраќање на пратеникот Васко Ковачевски, во Парламентот, каде што алармираше за повторниот пад на два од трите блока во РЕК Битола. Ова што се случува и годинава на почетокот на грејната сезона со РЕК Битола е уште една потврда за ризиците од колапс на енергетскиот систем Повеќе »

04.11.2015

(Видео) Николов: Заемот за гасификација со 5% камата е најнеповолниот кредит

Обраќање на пратеникот Марјанчо Николов, во однос на предлогот на закон за задолжувањето на Република Македонија кај Дојче банка и Ерсте банка по Договорот за заем за финансирање на Проектот „Гасификација на Република Македонија – фаза 1 - делница Штип – Неготино - Битола и делница Скопје – Тетово - Гостивар”, на 71-та седница на Собранието на РМ Повеќе »

Предходни      2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21    Следни

СДСМ