НАЈНОВИ ВЕСТИ

E - Информатор


Соопштенија за јавност

Претседателот Заев се сретна со амбасадорот на Црна Гора, Предраг Митровиќ

Соопштение за јавност

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев денеска оствари работна средба со амбасадорот на  Црна Гора во Македонија, Предраг Митровиќ.
 
Се зборуваше за актуелната состојба во земјава, како и продлабочувањето на соработката помеѓу Црна Гора и Македонија, пред се на економски план.
 
-Во Македонија политичката ситуација ќе заврши на предвремени парламентарни избори коишто ќе бидат фер и демократски. На такви избори ќе се случат промените, рече претседателот Заев и додаде дека само на тој начин Македонија ќе биде стабилна и слободна држава.
 
Претседателот Заев и амбасадорот Митровиќ заеднички се согласија дека и политичката ситуација во Црна Гора има сличности и дека искуството од Македонија може да допринесе за решавање на одредени отворени прашања.
 
Односите помеѓу Македонија и Црна Гора, како две независни држави, беа оценети како добри и пријателски но потребни се дополнителни напори за продлабочување на соработка на економски план.
 
-Македонија и Црна Гора немаат отворени прашања. Оваа соработка како на политички, така и на еконосми план треба да продолжи, да се негува и да се продлабочува, рече амбасадорот Митровиќ.
 
-Само преку градење и негување на меѓусоседските односи нашиот регион може да се движи напред, рече претседателот на СДСМ, Зоран Заев.


04.02.2016
ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

четврток, 04 февруари 2016
СДСМ