НАЈНОВИ ВЕСТИ

E - Информатор


Соопштенија за јавност

Груевски не одговори за милионските трансфери на провладините медиуми

Соопштение за јавност

 

Никола Груевски денеска требаше да одговори за милионските трансфери што ги правела Владата, тешки 13 милиони евра, за Сител, Канал 5 и Алфа, за само три години.

Никола Груевски денеска требаше да одговори што платил на Сител, Алфа и Канал 5 со над 2,6 милиони евра, на ден по трагичниот инцидент во Куманово, кога загинаа полицајци а стотина луѓе останаа без домови?

Денеска Никола Груевски требаше да одговори дали на Кочан, од фамилијата сопственик на фирмата „Трансмет“, или како што самиот Груевски го нарекува „оној што вози Сеат Ибица“ ги скроил сите тендери и плаќања од Платежната агенција во износ од над 700 илјади евра?

Со бегањето од овие одговори Никола Груевски го потврди она што јавноста многу добро го знае.

Медиумскиот мрак, пропагандата и медиусмките хајки се платени со пари на граѓаните.

Цели 10 години провладините медиуми ги лажат граѓаните, наместо да ја соопштуваат вистината. Ги трујат граѓаните со виртуелна реалност што не постои додека речиси пола Македонија се исели, а мнозинството од неиселените, живеат во незапаметена сиромаштија досега!

Никола Груевски може да бега од одговори но не може да избега од одговорноста.

Заврши времето на Никола Груевски, доаѓа слободата, доаѓа правдата.


Скопје,  03.02.2016

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

среда, 03 февруари 2016
СДСМ