E - Информатор

Меѓународна соработка

Меѓународната соработка, во име на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија ја врши меѓународниот секретар кој одржува односи со Амбасадите на земјите акредитирани во Република Македонија, Мисијата на Европската Унија, ОБСЕ, други меѓународни организации присутни во земјата, невладини организации и институти во земјата и странство, сестрински партии, Партијата на Европските социјалисти и Социјалистичка интернационала.

На XXIII Конгрес на Социјалистичката интернационала, одржан во периодот од 30 јуни до 2 јули 2008 година во Атина, на предлог на СДСМ за нов потпретседател на Социјалистичката интернационала беше избрана Радмила Шекеринска.

Согласно Статутот на Социјалдемократскиот Сојуз, реализира и други активности и задачи по налог на Претседателот или Извршниот одбор на Партијата.

 

Контакт:

Тел: +389 2 3293112
Факс: +389 2 3293114
Адреса: Бихаќка 8, 1000 Скопје
Република Македонија


   


СДСМ