E - Информатор

Комисии

Столбот „Чесна понуда“ го опфаќа Централниот систем на комисии кои претставуваат пандан на владината министерска структура. Над 1 000 стручни екипи, со авторитет и одговорност, на граѓаните им ја приближуваат визијата за поинаква Македонија: држава на сите и за сите, држава со еднакви шанси, држава на достоинствен животен стандард и посилна економија.

За сите прашања, коментари, предлози и сугестии поврзани со Централниот систем на комисии на СДСМ можете да нѐ контактирате преку следната e-mail адреса: web@sdsm.org.mk

Претседатели на комисиите: 

Комсија за надворешни работи

Радмила Шекеринска

Комисија за европски прашања

Лидија Димова

Комисија за информатичко општество и администрација

Цветанка Иванова

Комисија за одбрана

Максим Димитриевски

Комисија за внатрешни работи

Фросина Ременски

Комисија за правда

Рената Дескоска

Комисија за финансии

Кире Наумов

Комисија за економија

Драган Тевдовски

Комисија за труд и социјална политика

Мила Царовска

Комисија за локална самоуправа

Дејан Павлевски

Комисија за енергетика

Митко Андреевски

Комисија за транспорт и врски

Благој Бочварски

Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство

Татјана Прентовиќ

Комисија за животна средина и просторно планирање

Пеце Мирчевски

Комисија за здравство

Гоце Чакаровски

Комисија за образование и наука

Петар Атанасов

Комисија за култура

Роберт Алаѓозовски


СДСМ